Handlingskraft i fokus på Ledardagen i Uddevalla

11 oktober, 2022
  • För ledare (ämne)
  • Pedagogik och ledarskap

"Gör skillnad – från klimatångest till handlingskraft” var temat på ledardagen som genomfördes i Uddevalla i oktober. Till den årliga ledardagen bjuder Sensus Västra Sverige in alla sina ledare för möten, inspiration och kompetensutveckling. Årets ledardag blev en dag fylld av folkbildning, kultur och inte minst – hoppfullhet.

Huvudföreläsare var journalisten och greenfluencern Emma Sundh, grundare av Klimatklubben. Hon talade om klimatavtryck och vad vi kan göra för att leva mer hållbart, till exempel genom att konsumera smartare, äta smartare och resa smartare.

Under förmiddagen fokuserade hon på vilka utmaningar vi står inför i Sverige och att många länder sprungit ifrån oss när det gäller hållbarhet och miljö. På många områden är Sverige rent av sämst i klassen. Under eftermiddagen fokuserade Emma på visioner och den framtida omställningen som vi behöver göra. Dagen bidrog till många intressanta diskussioner och funderingar bland deltagarna.

Stadsvandring


Under dagen fick alla även följa med Jienny Gillerstedt på en stadsvandring med temat historiska kvinnor som levt och verkat i Uddevalla. Jienny är programansvarig på Bohusläns museum och en av dem som varit med och tagit fram Uddevalla kvinnokarta tillsammans med Sensus. Under vandringen fick vi lära oss mer om bland andra fotografen Marie Lundbäck, rektorn Eva Rodhe och idrottaren Gertrud Zachau.

I slutet av dagen bjöds det på musik med Uddevallabandet Laidback.

Sensus ledardag i Uddevalla blev ett möte mellan ledare i olika verksamheter, såsom integration, musik, Svenska kyrkan och föreningar och det blev en möjlighet att inspireras till att leva ett mer hållbart liv.

Sensus Västra Sveriges ledardag 2022 i Uddevalla