Bild: Henrik Sandberg

Greta Thunberg gästtalade vid Fridays For Future Sundsvalls klimatdemonstration

10 januari, 2022
  • Hållbar utveckling

Fridays For Future är en global rörelse som startades av Greta Thunberg, som den 20 augusti 2018 ensam satte sig utanför riksdagshuset i Stockholm, i protest och för att lyfta miljöfrågan inför valet samma höst.

I Sundsvall finns ett stort antal passionerade människor i olika åldrar som valde att starta upp föreningen Fridays For Future Sundsvall för att lokalt göra en förändring. Genom opinionsbildning, möten och demonstrationer jobbar föreningen för ett bättre klimat.

Fredagen den 10:e december arrangerades demonstrationen Skogen Växer Inte På Träd där de ville belysa det ohållbara skogsbruket i Sverige. På just denna demonstration hade Fridays For Future Sundsvall besök av Greta Thunberg och Lina Burnelius som höll tal och deltog i demonstrationen.

Fridays For Future Sundsvall har studiecirkel hos Sensus i Sundsvall där de bl.a. får hjälp med ljudanläggningar till demonstrationerna, tillgång till mötesplats, tillverkning av pins för marknadsföring och mycket annat. Folkbildning där unga opinionsbildare kan jobba för ett globalt mål, men göra det lokalt.