Gospelglädje i Växjö

27 december, 2023
  • Musik – Körsång
  • Tro och religion

Efter två års uppehåll var det äntligen dags för Växjö Gospelfest igen! Den 4 februari fylldes Växjö konserthus av sång och musik när cirka 200 körsångare och en publik på omkring 700 personer samlades för upplaga nummer tretton av detta evenemang.

Växjö Gospelfest fungerar som en inspirerande mötesplats för alla som älskar gospel. Här samlas sångare från olika körer, men det går också bra för den som inte tillhör någon kör att anmäla sig.

Under lördagen före konserten repeterade alla sångare tillsammans i Ulriksbergskyrkan här i Växjö. För att göra det möjligt att fokusera på detaljerna i sångerna under repetitionsdagen, skickas repertoaren ut till sångarna i god tid. Detta gör att alla kan komma väl förberedda och bidra till en hög musikalisk kvalitet.

En stor glädje var att för fjärde gången kunna välkomna Samuel Ljungblahd, som gästartist. Samuel, som har etablerat sig som Sveriges gospel- och soulkung, har medverkat i otaliga sammanhang både i Sverige och utomlands.

Ledare för Växjö Gospelfest var Anette Eidenskog och Jonas Nilsson. Evenemanget arrangerades i samarbete med Svenska Gospelverkstaden Sydost, studieförbunden Bilda och Sensus, Musik i Syd, Skåne-Kronoberg samt Kyrkorna tillsammans i Växjö.

Växjö Gospelfest 2023 blev en minnesvärd dag fylld av gemenskap, glädje och musik. Vi ser redan fram emot nästa års fest!