Glädjekonsert med Svängiga kören

6 maj, 2024
  • Musik – Körsång

Therese Allansson Asp och ett 70-tal körsångare lyste upp Eds kyrka utanför Grums med en glädjefylld konsert som blandade sång, dans och drama. "Svängiga kören" projektet, som stöds av Sensus och Grums pastorat, ser fram emot en ljus framtid.

Kyrkomusikern Therese Allansson Asp hade en idé om att anordna en konsert med fokus på glädje, och resultatet blev mycket uppskattat. I slutet av april samlades omkring 70 körsångare i Eds kyrka, belägen strax utanför Grums, för att framföra en repertoar som inte bara innehöll sång utan också dans och enstaka dramatiseringar. Detta gav en varierad och underhållande upplevelse för de närvarande.

För att förbereda sig för konserten deltog körsångarna i studiecirklar som täckte olika ämnen. Dessa möten bidrog till både den musikaliska utvecklingen och skapandet av en känsla av gemenskap bland deltagarna.

Samarbetet mellan Sensus och Grums pastorat har varit en viktig del i att göra projekt "Svängiga kören" möjligt och kören ser ut att fortsätta framöver – det är öppet för vad som kan komma härnäst.

svängiga_kören_2-web