Gitarrvård med hållbarhetsfokus

27 november, 2023
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Instrument och sång

Att ta hand om sina musikinstrument på rätt sätt kan göra oss till mer hållbara musiker. Under oktober besökte gitarrteknikern Markus Heidarsson Sensus i Uddevalla, Skövde, Göteborg och Halmstad. Med sin expertis och passion för att göra instrument så spelbara som möjligt höll han uppskattade seminarier om hållbar gitarrvård.

Markus, som har arbetat med gitarrer sedan början av 2000-talet, har ett brinnande intresse för att göra instrument så spelbara som möjligt. Hans filosofi är att även ett billigare instrument kan bli en vän för livet med rätt set-up och lite kärlek.

Genom att öka vår kunskap om hur vi tar hand om våra instrument blir vi mindre benägna att köpa nytt och blir mer hållbara som musiker.

Markus delade med sig av sina bästa tips och tricks för att få instrumenten att nå sin fulla potential. Det handlade om grunderna i instrumentvård, vilka verktyg som kan behövas, vad man kan göra själv och när det är dags att låta ett proffs ta över. Han passade även på att spräcka några envetna gitarrmyter.

Sensus Crash Course är ett seminariekoncept där diskussioner och frågor samt teori och praktik är viktiga inslag. Vi strävar efter att skapa en lärorik miljö där både nybörjare och mer erfarna kan mötas tack vare låga trösklar och möjlighet till djupdyk.