Bild: Linnéa Jonsson

Första Sensus Live på Reimersholme Hotel blev publiksuccé

22 april, 2024
  • Musik – Band och artister

I april arrangerades för första gången Sensus Live på Reimersholme Hotel och under en helkväll bjöds publiken på en härlig blandning av nyprogg, blommande pop och surfrock.

I en propfull och varm lokal serverade de tre liveakterna Plåster, Me and My Kites och Girafe både härlig livestämning och fantastisk musik. I publiken fanns 120 peppade personer som rycktes med i den goda stämningen.

Först ut var Stockholms-trion Plåster som med sin musik bjussade på både finstämd progg och medryckande rock. Få en hint om bandets sköna vibe genom att lyssna in deras självbetitlade debutalbum Plåster (inspelat av bandet själva i den egna replokalen).

Lite senare gick bandet Me and My Kites på för att spela sina drömska sånger med instrument som flyter ihop och målar ett 60-tals inspirerat äventyr. Bandet har spelat i mer än tio år och hunnit göra hela fem album (!), varav det senaste Sense Nonsense släpptes i mitten av mars.

Kvällens sista men absolut inte minsta akt var bandet Girafe. Ett band som beskrivit sig själva som en gin & tonic utan tonic men med en tropisk twist. Med en mix av cumbia, surfrock och western acid krämade de ur sig störthäftiga hits kvällen till ära. Lyssna gärna in senaste signeln Lavoe Shades.

Mellan liveakterna spelade dessutom Sensusmedarbetaren tillike skivbolagsgrundaren till det egna skivbolaget Sing A Song Fighter, Karl Jonas Winqvist väl vald musik.

Plåster, Me and My Kites och Girafe

Sensus Live på Reimersholme Hotel