Bild: Hans Nilsson

Fools Gold - sommartradition i Tantolunden med livemusik och skivmarknad

9 september, 2023
  • Musik – Band och artister

I slutet av augusti återvände Fools Gold med sin uppskattade festival! Med en vacker omgivning, imponerande liveakter och ett stort antal närvarande skivbolag, blev årets festival minst sagt en succé.

Festivalen och skivmarknaden Fools Gold har genomförts i Tantolunden sedan 2018 och har utvecklats till att bli en viktig tradition för alla musikälskare i Stockholm. En plats att hylla indiemusiken både i inspelad form men också att uppleva live.

I år flyttades festivalen till en ny del av parken, närmare vattnet och Tantolundens utegym. Trots ny plats kunde besökarna känns igen sig i det väletablerade konceptet. Det bjöds som vanligt på liveframträdanden från några av de mest framstående akterna på den svenska indiescenen. Skivbolag fanns på plats och sålde allt från vinyler, merchandise och kassetter. Även LAVA, Kulturhusets rum för ung kultur, fanns på plats och erbjöd besökare att prova på att göra sina egna pins.

Årets line-up bestod av Lovi Did This, Lisa Wanloo, MANX, Klotter, Talking Flowers, Robert Johnson and Punchdrunks och Memoria.

När kvällen kom och musiken i Tanto tystnade, flyttades festen till Kollektivet Livet Bar & Scen i Stadsgårdsterminalen vid Slussen. Här kunde publiken ta del av liveframträdanden med Duschpalatset, Gula Blend och Stilla Havet. I DJ-båset hittade vi Nina Elmi (Heaven Up Here) samt Christian Roman & Astrid Arnamo.

Festivalen arrangeras av föreningen Fools Gold i samarbete med Sensus studieförbund och Svensk Oberoende Musikproducenter samt med stöd från Stockholms stad.

Tack för i år!

Fools Gold 2023

Stötta Fools Gold

Fools Gold är ett långsiktigt projekt med både drömmar och ambitioner men för att bli både större och bättre behöver vi allt stöd vi kan få.

Om du gillar det vi gör och vill vara med och hjälpa till är såväl ören som hundralappar välkomna via Swish till 123 073 26 77. Vi är evigt tacksamma för varenda liten donation!

Läs mer