Bild: Peter Frejhagen

FIN DAG – en strålande mötesplats för mångfald och inkludering

31 maj, 2024
  • Demokrati och rättigheter

I strålande solsken samlades tusentals människor för att delta i den sjunde upplagan av FIN DAG, en regional plattform för mångfald och inkludering. Med rekordhögt deltagande blev evenemanget en framgångsrik arena för nätverkande och fria samtal.

I strålande solsken samlades cirka 1 800 personer i Trädgårdsföreningen för att delta i den sjunde upplagan av FIN DAG, en regional plattform för lokala initiativ med fokus på mångfald, jobb, utbildning och företagande. Evenemanget, som nu kan stoltsera med nytt besöksrekord, fungerade som en mötesplats för individer och organisationer från hela regionen.

Under dagen erbjöds besökarna en rad föreläsningar och presentationer från olika aktörer, inklusive Arbetsförmedlingen och Linköpings kommun. Bland höjdpunkterna fanns Petra Jacobs föreläsning om vikten av integration genom föreningslivet, vilket engagerade och inspirerade åhörarna. Evenemangets sammanhållande kraft var moderatorn Anna Lövheim, som med sin pålästa och engagerande stil bidrog till en välorganiserad dag.

Responsen från deltagarna har varit överväldigande positiv, och enligt de första resultaten från digitala enkäter har det skett över 700 gränslösa möten. Dessa möten har i sin tur lett till ungefär 100 fortsatta kontakter och cirka 50 konkreta matchningar som resulterat i jobb- eller utbildningstillfällen. Sensus studieförbund var en av de cirka 30 utställarna och presenterade sina kurser och verksamheter.

FIN DAG har etablerat sig som Östergötlands största jobbmässa med tema inkludering och fungerar även som en arena för fria samtal och nätverkande. Sensus studieförbund tackar alla deltagare och medverkande som bidrog till att göra dagen till en minnesvärd händelse och ser fram emot fortsatt samarbete för att främja integration och mångfald i regionen.