Ett år som församlingsinformatör – möt Heidi

2 maj, 2023

I samband med projektet Bodek har Sensus Skåne-Blekinges kommunikatör Terése Bergsten arbetat lite extra med Åhus församling den här våren, med fokus på att skapa en långsiktighet i kommunikationen. Lär känna församlingsinformatör Heidi Trygg utifrån hennes samtal med Terése.

Heidi Trygg gjorde en omstart mitt i livet och flyttade från västra till östra kusten i Skåne – bytte församlingen i Landskrona mot den i Åhus. Totalt är det nu 13 år inom Svenska kyrkan och att det blev där är mer av en slump. Nu har hon en tjänst med både administration och information.

– Jag pluggade till gymnasielärare men kände sedan inte att det var det jag ville göra. Så jag sökte en administratörstjänst i Landskrona församling och trivdes! Jag gillar kyrkan med de olika yrkesgrupper som finns här. Sedan det här med att kyrkan är med dig, oavsett, i hela livet; från vaggan till graven. Kyrkans diakonala arbete är jag också imponerad av, säger Heidi.

Åhus församling är en jättebra arbetsgivare

Samtalet kretsar kring kyrkan som mötesplats och att man får vara som man är utan att bli bedömd.

– Åhus församling är en jättebra arbetsgivare som ger stora möjligheter att utvecklas – även i min ålder, skrattar Heidi.

Hon arbetar 80 procent och av dessa 30 procent med församlingens kommunikation. Det blir hemsidan och sociala medier samt mycket affischer och programblad inför all verksamhet som bedrivs – och det är mycket.

– Det bästa med arbetet är nog att få arbeta med text och bild. Jag fotar en del själv för att må bra. Sedan är vi ett bra admin-team som kompletterar varandra och har roligt tillsammans. Det har varit ett roligt, lärorikt och givande år då allt varit nytt: byn, församlingen och kollegorna, avslutar Heidi.