En unik konstupplevelse i regnbågens tecken

23 november, 2023
  • Tro och religion

Under regnbågsveckan visades fotoutställningen Adamah i Örnsköldsviks kyrka. Besökarna fick chansen att hedra Transgender Day of Remembrance och de liv som förlorats på grund av transfobi. Prästen Ulf Söderlind bjöd på en rundvandring med gemensam psalmsång och en avslutande ljuständning för att hedra minnet av de förlorade.

Besökarna fick möjlighet att på egen hand utforska utställningen, men också att delta i gemensam psalmsång där Ulf spelade gitarr, flöjt och sjöng. Dessa musikaliska inslag bidrog till en atmosfär av gemenskap och reflektion.

Utställningen avslutades med en ljuständning, en symbolisk handling för att hedra minnet av de som förlorat sina liv på grund av transfobi. Denna stund av stillhet och eftertanke gav utrymme för reflektion kring de frågor och teman som utställningen lyfte fram.

Utställningen Adamah är ett exempel på hur Sensus studieförbund, tillsammans med lokala församlingar, kan skapa meningsfulla och tankeväckande upplevelser. Genom att kombinera konst, musik och reflektion skapar vi rum för samtal och lärande kring viktiga samhällsfrågor.