En inspirerande dag med Sensus Norrland

25 november, 2022
  • Föreningsutveckling

I oktober bjöd Sensus Norrland sina medlemsorganisationer och samverkansparter på inspirationsdagar i Sundsvall och Skellefteå. På programmet stod både finfina föreläsningar och god lunch.

Jenny Åkerman var först ut som föreläsare och pratade om neuropsykiatriska diagnoser (NPF). Jenny är pedagog och specialist på hjärnan. Jenny vill hjälpa oss att bli nyfiket stöttande till de personer i vår omgivning som har till exempel en ADHD-diagnos eller ett autismspektrumtillstånd, istället för att lägga tid på konflikthantering.

Axel Schylström berättade om sin långa resa från en fruktansvärd brännskadeolycka som nästan tog hans liv, till livet som artist i rampljuset. Prognosen för Axels brännskador löd att han aldrig skulle kunna stå på sina ben igen, men efter år av rehabilitering har han trots sina funktionsnedsättningar tagit sig tillbaka till idrottande och gjort succé som mental coach åt andra idrottare.

Besökarna från Sensus olika medlemsorganisationer och samverkansparter var nöjda och glada med dagen som blev ett uppskattat avbrott i vardagen.