En helg av sång och samhörighet

20 mars, 2024
  • Musik – Körsång

En helg i januari förvandlades Gransnäs ungdomsgård till en musikalisk smältdegel, där 150 ungdomar från olika stift fick chansen att dyka djupt in i körsång, gemenskap och kreativitet.

I januari 2024 samlades omkring 150 sjungande ungdomar från Växjö, Visby och Linköpings stift för ett minnesvärt körläger på Gransnäs ungdomsgård i Norra Småland. Mellan den 19:e och 21:a januari fick deltagarna möjlighet att fördjupa sig i körsång, gemenskap och andlighet under en helg fylld av musik och aktiviteter.

Lägret, som välkomnade körer av alla storlekar, inleddes med en kvällsandakt och kvällsmål på fredagen, vilket gav en stämningsfull start på helgen. Lördagens program var späckat med sång och lek, och en av eftermiddagens höjdpunkter var när deltagarna fick möjlighet att skriva vinterdikter. Kvällen bjöd sedan på en tvårätters middag, följt av en underhållande kväll med spex, gyckel, sång, dans, skämt, trolleritricks och barbershop.

Det var en kväll där ungdomarna stöttade och peppade varandra, och även om inte allt gick som planerat, möttes varje försök med applåder.

Söndagen avslutades med ett uppträdande i Lommaryds kyrka, där ungdomarna framförde en blandad repertoar med verk av både svenska och internationella kompositörer. Denna högmässa, som var välbesökt, blev ett stämningsfullt avslut på lägret. Dirigenterna tog plats i predikstolen för att synas av alla, vilket bidrog till en unik upplevelse för både sångare och publik.

SKUR Öst, som stod bakom detta arrangemang, uttrycker sin tacksamhet och ser redan fram emot nästa event. Körlägret på Gransnäs ungdomsgård blev en oförglömlig helg som stärkte banden mellan ungdomarna och gav dem nya musikaliska erfarenheter. Det är med stor förväntan alla ser fram emot att återigen samlas för att dela sin kärlek till musiken.