En dag av gemenskap och trädgårdskunskap: Vandring för ledare i Trädgårdsföreningen

26 juni, 2023
  • Mål 15 - Ekosystem och biologisk mångfald
  • För ledare (ämne)

Sensus genomförde nyligen en tillgänglighetsanpassad ledardag på vandring genom Trädgårdsföreningen i Göteborg. Det var en varm sommardag när 15 deltagare från olika Sensus-verksamheter samlades för en dag fylld av gemenskap och kunskap. Temat för vandringen var trädgård och blommor.

Deltagarna fick en guidad vandring genom trädgårdsföreningen av en av deras trädgårdsmästare, Emmelie, som berättade om olika typer av rosor, pekade på knoppar och blommor, samt även om historien bakom Trädgårdsföreningens skapande. Under föreläsningen kunde deltagarna välja att sitta på en bänk, kika bland blommorna, vara i skugga eller sol och samtidigt lyssna på föreläsaren i en hörselslinga/hörlur.

Efter föreläsningen samtalade deltagarna två och två kring det de hört under föreläsningen och kopplade också det till sin egen relation till trädgård, biologisk mångfald – och inte minst kring ens eget ansvar kring detta när det gäller till exempel klimatförändringar.

Lunchen intogs gemensamt på Rosencaféet och efteråt gick deltagarna i tystnad, gjorde en sinnesroövning där de tog in omgivningen, samtalade och promenerade två och två. Dagen avslutades sedan tillsammans med en utcheckning under samma träd som dagen startade.

Deltagarna var glada att ha fått ta del av denna dag och verkade nöjda med upplägget. En lyckad dag fylld med gemenskap, kunskap och vackra omgivningar.