Eldandili Fantasy skapar musikalisk magi!

23 maj, 2024
  • Musik – Körsång

Dyk in i en värld där musik möter fantasi, där Sveriges enda Cosplaykör, Eldandili, skapar en unik helhetsupplevelse. Med fantasifulla kostymer och musik från kända filmer och spel, bjuder de in till en förtrollande resa i fantasyvärlden.

Den 27 och 28 april bjöd Fantasykören Eldandili, bestående av 52 sångare och en orkester på 15 personer, in till två konserter i Cassels konsert- och kulturhus i Grängesberg. Dessa konserter erbjöd en unik upplevelse där både kör och orkester framträdde i fantasifulla kostymer, så kallad Cosplay - som kopplar an till vissa karaktärer i spel och på film- vilket förstärkte den musikaliska upplevelsen.

Kören leds av Jennie Tiderman-Österberg, musikantikvarie och forskare, som nyligen belönades med ett pris vid Dalecarlia Music Awards 2023. Under hennes ledning har kören, som tidigare var en del av Svenska kyrkan, bildat en egen förening med stöd från Sensus. Denna förening är inte bara en plats för sång och musik utan erbjuder även kurser i musiklära och sömnad, samt planerar att starta en läsecirkel om boken Silmarillion av J.R.R. Tolkien.

Verksamheten är öppen för alla, även om deltagande i kören kräver ett sångprov. Medlemmarna i kören varierar i ålder från 16 till 70 år och lockar en bred publik, särskilt yngre deltagare, genom sitt fokus på fantasy och musik från populära dataspel.

Repertoaren under konserterna i Cassels, med egna arrangemang av Jennie Tiderman, innehöll musik från bland annat filmerna "Sagan om Ringen" och TV-serien "Rings of Power", samt dataspelen "The Witcher", "Horizon" och "Final Fantasy". Dessa framträdanden visade på en djup förståelse för både musikalisk kvalitet och det visuella uttrycket som förstärker den totala upplevelsen för publiken.

Genom att kombinera musik och visuell kreativitet skapar Eldandili en atmosfär som inte bara är en konsert, utan en helhetsupplevelse som engagerar och inspirerar sin publik av fantasyälskare.

Cosplay 2