Drive-in-konsert för A-traktorer i Rödeby

4 juli, 2022
  • Musik – Band och artister

I slutet av juni ordnades det drive-in-konsert för A-traktorer i Rödeby. Evenemanget var ett samarbete mellan Sensus och flera andra lokala aktörer. Både de drygt hundra besökarna och arrangörerna var mycket nöjda med kvällen.

Idén kom från Micke på Musik i Blekinge och det kallades snabbt ihop till ett möte tillsammans med representanter för Rockforum, Sensus studieförbund, Rödeby församling och Rödeby trygghetsgrupp. Alla tände genast på idén om livemusik för ungdomar efter pandemin. Camilla Bengtsson som är verksamhetsutvecklare på Sensus Skåne-Blekinge säger:

Roligast med detta samarbete är att det gått så lätt och smidigt. Vi hade en första träff på cirka en timme och där alla närvarande genast tog ansvar för olika delar i förberedelserna och sedan har vi haft kontinuerlig kontakt fram till genomförandet. Och så är det förstås jätteroligt att vädret var kanon och att det kom så mycket publik i alla olika åldrar.

Camilla poängterar att det är viktigt att vi som arbetar med samhällsfrågor och unga är en del av deras vardag och liv. Här gör de lokala aktörerna i Rödeby gör ett fantastiskt arbete.

– Jag tror till exempel att kyrkan måste vara en del av samhället, lyssna på befolkningens behov och försöka skapa verksamhet där de kan möta människor där de finns för att kunna vara relevanta för folk. I Rödeby är man jätteduktiga på detta och det märks också genom att de möter många i sin verksamhet och skapar relationer, fortsätter Camilla.

Om man vill skapa en förändring i samhället och påverka det till att bli bättre, så krävs det att civilsamhället går ihop och hjälps åt. En liten aktör gör en liten skillnad men flera aktörer tillsammans kan skapa en stor förändring. Sensus vill vara en del i att bygga ett hållbart och gott samhälle, så vi vill gärna ha mer samverkan med andra aktörer poängterar Camilla.

– Vi har fått jättemycket god respons, både från de drygt 100 besökarna som var där, men också från omvärlden. Jag har till exempel fått frågor från andra orter och jag vet att även Rödeby församling fått förfrågningar från andra församlingar i landet som är nyfikna och intresserade av att arbeta på liknande sätt, avslutar Camilla.

Alla delaktiga i detta projekt var supernöjda och vill gärna göra fler saker tillsammans. Förhoppningsvis kommer det mer liknande framöver! Vi hoppas också att vi kommer att få se sådana här samarbeten på andra håll i landet.

Vill ni veta hur vi gjorde så kontakta gärna Camilla Bengtsson, verksamhetsutvecklare Sensus Skåne-Blekinge på camilla.bengtsson@sensus.se