Demokrati impro - en realistisk dystopi?

18 oktober, 2021
  • Kultur och skapande
  • Demokrati och rättigheter

Föreställningen ”Demokrati Impro” med Suzanne Osten och Stockholms Improvisationsteater spelade för utsålda hus både online och på teatern. Ett samarbete inom temat demokrati mellan Sensus Studieförbund Stockholm-Gotland #använddinröst, Stockholms Improvisationsteater och #vimåsteprata.

I Demokrati impro blandades reflekterande samtal med förlösande improvisationer i en underhållande och tänkvärd föreställning. På scenen stod Suzanne Osten tillsammans med Sveriges främsta improvisatörer. Publikens tankar, frågor och idéer fångades upp och påverkade kvällen. Föreställningen kunde ses live på Stockholms Improvisationsteater eller via stream onsdag 13 oktober 2021.

Det är val i Sverige. Ett icke demokratiskt nybildat svenskt parti får över 50 % av rösterna. På en teater i Stockholm tillsätts en ny chef med en politisk agenda. Vad händer sen? Förändras livet på teatern? Hur blir livet för de människor som arbetar där?

Föreställningen var ett samarbete inom Sensus Stockholm-Gotlands arbete med demokratitemat #använddinröst mellan Sensus Studieförbund, Stockholms Improvisationsteater och #vimåsteprata.


Medverkande

Stockholms Improvisationsteater
Stockholms Improvisationsteater värnar om fantasins plats med humorn som verktyg för ifrågasättande och gestaltning. Det är en fri teater som uteslutande arbetar med improviserad teater. Varje säsong sätter ensemblen upp produktioner, bedriver teaterkurser för allmänheten och samarbetar med näringsliv och organisationer. Teatern grundades 1992 av Martin Geijer. Teatern har sin fasta scen på Sigtunagatan 12.

Suzanne Osten
Suzanne Osten är en av de ledande pionjärerna inom utvecklingen av teater för barn och unga. Hon har regisserat nyskapande teater för både vuxna och barn. Suzanne Osten regisserar även film och har varit professor i regi på Dramatiska Institutet. För sitt arbete har hon mottagit en rad utmärkelser världen över.

#ViMåstePrata
#ViMåstePrata stärker folkbildningens demokratiarbete och firar demokratin under jubileumsåret 2021.

Bilder från föreställningen