Cultural Footprint – ett internationellt projekt som riktar sig till unga kreatörer

29 maj, 2023
  • Media och kommunikation
  • Musik – Band och artister
  • Musik – Studio/ljud/ljus/DJ

Sedan 2022 har vi varit en del av Cultural Footprint som är ett kultur- och musikprojekt som vänder sig till unga artister och kreatörer.

Projektets mål är att stötta och hjälpa unga artister och kreatörer att utveckla sitt entreprenörskap, genom att använda digitala lösningar för att öka deras kommunikativa förmåga, skapa nya nätverk, och därmed resultera i ökade jobbmöjligheter.

Det hela är ett så kallat Erasmus+ projekt, ett typ av EU-projekt som Sensus studieförbund ingår i tillsammans med organisationer från Sverige, Nederländerna, Grekland, Italien och Tjeckien. I slutet av maj kom dessa organisationer till oss för att utveckla programmet vidare tillsammans, samt ett studiebesök hos studiokollektivet Växthuset i Sickla och poddinspelningar hos Sensus i Medborgarhuset.

Cultural Footprint pågår 2022-2024.

Mer om Cultural Footprint

Det aktuella projektet syftar till att skapa en metodik och utbildningshandbok kring företagsetablering för unga konstnärer, från projektledning, finansiering, publikarbete och personlig marknadsföring till teknisk kunskap för att stödja i skapandet av små konst- och/eller kulturföretag och processen för kreativitetstänkande.

Läs mer