Crash Course om musiklivet

1 december, 2023
  • Musik – Band och artister

I Katrineholm, på musikhuset Inferno, har vi nyligen genomfört vår allra första "Crash Course". Vi hade äran att bjuda in Peter "Pekka" Henriksson, vars engagemang för musik är både djupt och brett. Pekkas berättelser tjänade som en källa till inspiration och lärdom för att stärka och utveckla det lokala musiklivet.

Pekka är gitarrlärare på den kulturskolan och en flitig arrangör av musikevenemang. Ett av hans mest minnesvärda projekt är en föreställning där han framförde hela Pink Floyds album "The Wall" på sörmländska. Föreställningen, som han döpte till "Muren", lockade stor publik och blev en stor succé. Under vår Crash Course delade Pekka med sig av sin erfarenhet och berättade om hur han lyckades med projektet. Han delade även med sig av sina tankar om vad som krävs för att få saker att hända i Katrineholm.

Kvällen blev mycket uppskattad och gav en rejäl skjuts framåt för det lokala musiklivets utveckling. Det var en inspirerande kväll som vi ser fram emot att upprepa i framtiden. Vi på Sensus studieförbund är stolta över att kunna bidra till att stärka och utveckla det lokala musiklivet.