Cowrites – låtskrivarcamps på Tegelbruket

18 februari, 2022
  • Musik – Studio/ljud/ljus/DJ

2021 genomförde Sensus Musik Örebro låtskrivarträffar, så kallade Cowrites, ett tydligt nästa steg i att bygga upp musikmötesplatsen på Tegelbruket. Det är också ett grepp för att ge ett kvalitativt och kraftfullt stöd till de deltagare som arbetar med modern musikproduktion.

Alla musikproducenter har behov av ett stort kontaktnät och samarbete med olika kompetenser inom musiken. Det har Sensus Örebro tagit fasta på och genomför därför låtskrivarträffar, Cowrites, där deltagare och externa musikaktörer kan mötas och göra musik ihop under ledning av en professionell och erfaren musikproducent.

Träffarna har organiserats i en endags låtskrivarcamp i Sensus studios. Fem grupper med fyra musiker och med olika profil i varje grupp skriver och spelar in låtar, som i slutet av dagen spelas upp ihop. I några fall har grupperna arbetat med beställningsjobb – leads – från andra artister som har behov av nya låtar. Flera nya musiksamarbeten har påbörjats utifrån konceptet. I Sensus finns även konceptet Sensus Writes.