Återstart med unikt framförande

27 april, 2022
  • Musik – Körsång

Efter två år av pandemi och körövningar på distans var inspelningen av Requiem i A-dur av den tyske barocktonsättaren Heinrich Ignaz Franz Biber bland det allra första Dalby kammarkör gjorde när de åter kunde träffas fysiskt.

Utifrån efterforskningar kan det vara första gången någonsin som detta verk framfördes i Sverige. Projektet kom till på initiativ av den amerikanska trumpetaren Justin Bland, numera verksam i Köpenhamn.

Här kan du lyssna på resultatet.

Några månader efter Biber framförde Dalby kammarkör Bachs legendariska mässa i H-moll. Under våren medverkar kören vid en stödkonsert för Ukraina. Senare får de besök av en ungersk kör från Budapest. Tillsammans ska de konsertera i både Lund och Dalby. Till hösten väntar bland annat ett helt nytt program där kören sjunger tonsättningar av texter skrivna av svenska nobelpristagare.

Om Dalby Kammarkör

Dalby Kammarkör bildades 2006 av Anita Andersson och är en blandad kör bestående av 35 korister. Sångarna är amatörer men har stor körerfarenhet. Kören sjunger lika gärna Bach och Händel som modern musik och framträder gärna med helt nyskriven musik komponerad av tonsättare med anknytning till Skåne. Ulrika Emanuelsson, Staffan Storm, Rolf Martinsson och Henrik Dahlgren har alla skrivit musik direkt till kören.

Läs mer: dalbykammarkor.se