Bild: Fanny Lundmark

Årets Work Together Festival slog publikrekord

26 juni, 2024
  • Musik – Band och artister
  • Tro och religion
  • Mat och dryck

Årets upplaga av Work Together Festival i Skellefteå överträffade alla förväntningar med en rekordpublik på nästan 5 000 besökare. Festivalen bjöd på över 25 uppträdanden från bland annat Electric Banana Band och stadens egen Idol-vinnare, Cimberly Wanyonyi.

Under tre dagar lockades ung som gammal till Mobackenområdet och Work together festival som blandar generationer, religioner och artister. Festivalen, som nu firade sitt andra år, blev en samlingspunkt för alla åldrar och bakgrunder, och publiken kunde njuta av över 25 uppträdanden från ett brett spektrum av genrer och stilar.

Electric Banana Band drog storpublik under festivalen.
Electric Banana Band drog storpublik under festivalen.

Electric Banana Band drog den största publiken, och med sina fantasifulla djurkostymer och medryckande låtar fick de hela Mobacken att sjunga och dansa. Andra artister som uppträde på festivalen var bland andra Sebastian Stakset, Lingon Groove, Reclaim The Music, The Wyatt Earp Band och Jannica Fernström.

En av de mest uppskattade aspekterna av festivalen var dess solidaritetsentré, som tillät besökare att betala vad de kunde eller ville – för att alla skulle ha möjlighet att komma oavsett ekonomiska förutsättningar.

Marcus Nyström, festivalens projektledare, uttryckte en stark vilja att fortsätta traditionen och göra Work Together Festival till ett återkommande inslag i Skellefteås sommarkalender.

– Det var underbart att se all glädje på årets festival. Jag är så otroligt tacksam över helgen, alla fantastiska volontärer, medverkande och besökare, säger en rörd Marcus Nyström till Norran.

Work together festival är ett samarbete mellan Sensus, Studieförbundet Bilda och kyrkorna i området.

Work Together Festival 2024