Bild: David Oest

Är kroppen i rörelse frigörs tankarna

1 oktober, 2019
  • Pedagogik och ledarskap

Sommaren 2019 invigdes Gotaleden, en nya vandringsled mellan Göteborg och Alingsås. David Ouest, verksamhetsutvecklare på Sensus, berättar här om cirkelledarutveckling för Göteborgs fria kulturutövare och utmaningen med att hitta olika sätt att göra det på.

Gotaleden har nio etapper som totalt utgör drygt 7 mils vandring. Vi valde att vandra mellan Jonsered och Floda, totalt 18 kilometer. Vi var tre personer som träffades en oktobermorgon på Centralstationen i Göteborg och tog Alingsåspendeln till Jonsered där den tuffaste av de nio etapperna börjar, 10 km med stora höjdskillnader. Under den etappen fick deltagarna reflektera ensamma eller i par om vikten av goda samtal, att leda en grupp, att ha en teatergrupp, hur situationen för fria kulturutövare ser ut och ett antal frågor till. Efter en paus i en otroligt vacker glänta med utsikt över Aspen där våra medhavda mackor förtärdes fortsatte vi vandringen och samtalen och väl framme i Floda åt vi en god lunch på Garveriet innan vi tog tåget tillbaka vid 16-tiden.

Det som gör detta till en utmärkt ledarutvecklingsaktivitet är att hjärnan arbetar så bra när kroppen är i rörelse, jag tror att samtalen blir mycket bättre.

Citat
Sensus arbetar ständigt med ledarutveckling. För att locka våra cirkelledare till att vilja utveckla sig måste vi hitta på olika sätt att göra det på. Ett av de sätt som jag har testat under 2019 är att vandra samtidigt som vi samtalade om teater, att vara ledare och…. samtal!

David Oest

Verksamhetsutvecklare på Sensus