Alla känner vi någon – välgörenhetskonsert om psykisk ohälsa

9 februari, 2023
  • Friskvård och hälsa
  • Musik – Band och artister

Tack vare Sensus-projektet ”Unga Influencers” dök det under hösten 2022 upp ungdomar i åldrarna 15-25 som under namnet ”Alla känner vi någon” ville arrangera en egen välgörenhetskonsert för psykisk ohälsa.

Efter samtal med personalen på Sensuskontoret i Skellefteå började planeringen. Ungdomarnas egna driv och engagemang lockade 20 andra ungdomar att delta i arbetet. Planeringsgruppen ordnade informationsmaterial, fixade repetitioner med grupperna samt marknadsförde konserten.

Efter drygt två månaders arbete hölls konserten på Nordanåteatern i Skellefteå. Över 200 personer betalade in sig på konserten för att uppleva showen och få möjlighet att ge sitt bidrag till arbetet mot psykisk ohälsa. På plats på konserten var organisationen Hjärnkoll som fick en tid under konserten till att berätta om ändamålet och hur de arbetar med frågan.

Den här satsningen blev till tack vare att Sensus internt satsar på ungdomar och att de anställda gavs tid att verkligen jobba nära ungdomarna i en supportande roll. Ungdomarna i projektet har utvecklats enormt och har redan valt att börja planera en ny välgörenhetskonsert tillsammans. Den konserten kommer att hållas den 26-27 maj 2023.