Bild: Amilia Soukri Square

Agnes Hustler på Sensus i Malmö – en berättelse om en livsresa till bättre hälsa

19 december, 2023
  • Musik – Band och artister
  • Livsfrågor

Den 7 december blev en minnesvärd kväll på Sensus studieförbund i Malmö. Vi hade äran att välkomna Agnes Hustler till en workshop som rörde vid något så essentiellt som psykisk hälsa.

Agnes delade med sig av sin personliga resa, från psykisk ohälsa till att hitta och kunna bevara sin psykiska hälsa. Hon berättade om vikten av att våga erkänna när man inte mår bra och hur Sensus och folkbildningen har varit, och fortfarande är, en viktig del i hennes resa.

Under kvällen fick deltagarna ta del av Agnes "verktygslåda" som innehöll praktiska övningar i mindfulness och metoder för att hantera negativa tankar. Mellan passen fyllde Agnes rummet med sin egen musik, vilket gav kvällen en personlig och varm känsla. Det var en kväll som präglades av öppenhet och en familjär atmosfär.

Varför arrangerar Sensus en sådan här kväll? Svaret är enkelt. Vi tror på hela människor i ett hållbart samhälle. Det här handlar om existentiell hållbarhet. Frågor om psykisk hälsa är viktiga och relevanta inom många områden, inte minst inom vår kultur- och ungdomsverksamhet.

Kvällen var uppdelad i två block. I det första blocket inledde Agnes med att spela och sjunga "Agnes Dei Intro". Sedan följde hennes personliga berättelse "Från helvete till ny himmel" och en genomgång av hennes "Må-bra verktygslåda". Efter en musikpaus där Agnes framförde "Counting My Blessings" avslutade vi blocket med ett "Papperskorgsparty" där vi gemensamt sopsorterade negativa tankar.

I det andra blocket fortsatte vi med "Må-bra verktygslådan". Agnes spelade och sjöng "Through The Fire" och kvällen avslutades med frågor och samtal. Det var en kväll fylld med insikter, musik och gemenskap.