Bild: Linnéa Jonsson

ÅÄÖ... Sounds Swedish

12 augusti, 2019
  • Musik – Band och artister

ÅÄÖ... Sounds Swedish är ett samarbete mellan Sensus och några regionala organisationer där vi tar med oss ett antal av våra akter till Brighton UK och genomför ett musikbranschmingel, samt har en egen scen som heter just ÅÄÖ... Sounds Swedish.

Musiken från replokalerna i Göteborg når ut i Europa med hjälp av Sensus musikverksamhet.

Inför resan deltog grupperna i olika seminarier för att spetsa till hur de beskriver sin musik på ett sätt som gör dem rättvisa. DAMEN blev snabbt bra på att i en hisspitch på engelska beskriva sin grupp och i maj var det dags att bege sig till Brighton i England. Inför spelningen så anordnades ett branschmingel där grupperna fick möjlighet att prata med aktörer i musikbranschen. Tillsammans med 10 andra grupper klev de peppade och inrepade upp på Sensus scen ”ÅÄÖ…sounds Swedish” och genomförde en bejublad konsert.

- Två inbitna reportar gav oss en hel del pepp på Instagram. Intervjuer i Sverigefärgade solhattar gav oss någon form av stolt känsla, att vi som band ingick i något större, något nationellt som skulle få komma ut i olika former av musikstilar, säger Gustav Bondesson cirkelledare i gruppen DAMEN.

- På plats hade vi ett par härliga dagar i Brighton. Lagom mycket träffar med Sensus och lagom mycket fritid för att kunna njuta av festivalen ”the Great Escape”. Brighton kändes verkligen som en perfekt festivalstad. Det var roligt att lära känna fler svenska artister som var där. Minglet var en bra start för detta. Konsertupplevelsen var också positiv. Trevliga svenskar och britter samlade i en mörk klubblokal. Det kändes som intima kvällspelningar hela dagen lång. Vi fick lite mer publicitet efter Brighton hemma i Sverige. Några fler spelningar dök helt plötsligt upp i Göteborg och vid singelsläpp hänvisades det ofta till att vi var nyss hemkomna från festivalen i Brighton. Sedan dess har det rullat på i rätt riktning, med albumsläpp och recension i GP bland annat.

- Vi är tacksamma för möjligheten Sensus gav oss att synas och höras utanför Sverige samt hela den positiva upplevelse ÅÄÖ i Brighton gav oss som band, avslutar Gustav.

ÅÄÖ... Sounds Swedish är ett samarbete mellan Sensus och de regionala organisationerna - Talentcoach (Kalmar Län) och Westside Music Sweden (Västra Götalandsregionen), där vi tar med oss ett antal av våra akter till Brighton UK och genomför ett musikbranschmingel, samt har en egen scen som heter just ÅÄÖ... Sounds Swedish. Detta sker i samband med festivalen The Great Escape som är en stor showcasefestival i Brighton. Totalt spelade 10 akter under en eftermiddag och kväll och från Göteborg blev gruppen DAMEN utvalda att delta.