Multireligiösa almanackan

Multireligiösa almanackan har allt för dig som är nyfiken på det mångreligiösa Sverige. Häng den på väggen och få koll på Sveriges viktigaste högtidsdagar inom sex världsreligioner. Fördjupa dig i magasinsdelen med reportage, intervjuer och krönikor.

  • Mandeiskt dop i Albysjön utanför Stockholm.

I Multireligiösa almanackan får du veta när över 120 högtider infaller och varför de firas. Traditionella svenska högtider som midsommar, jul och påsk finns här sida vid sida med buddhadagen, chanukka och eid. De vackra bilderna som pryder varje månadsuppslag är alla tagna i Sverige.

Multireligiösa almanackan är också ett magasin. I år kan vi bjuda på ett reportage från Jokkmokk som handlar om samisk tro och identitet. Vi har också träffat ett hinduiskt par på Hallandskusten och intervjuat en officiant från förbundet Humanisterna. Årets gästkrönika är skriven av Kent Wisti, känd som satirtecknare, konstnär och präst. Längst bak i almanackan finns en faktadel där du kan läsa mer om de sex världsreligionerna. Almanackan passar lika bra att använda i skolan som på arbetsplatsen som i hemmet.

Köper du almanackan 2017 genom Sensus är priset 170 kr/styck inklusive moms och frakt.

Beställ Multireligiösa almanackan 2017 (öppnas i nytt fönster)

Du kan också beställa den hos internetbokhandlarna Adlibris och Bokus.

PS: Glöm inte att gilla Multireligiösa almanackan på Facebook och se högtiderna direkt i ditt nyhetsflöde! Här dyker det också upp mindre kända högtider som inte fått plats i pappersalmanackan.

Taggar

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.