Visten i Östersund

Visten i Östersund

Två ”visten” om vardera 60 minuter ingår i programmet. Valet av visten sker i ett andra steg efter anmälan. Vistena har fått namn efter samernas åtta årstider.


Gidádálvve
– Yogapass med YogaShala iHarmoni
MediYoga är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform baserad på traditionell Kundalini yoga. Kan göras både på golvet och med stol. Man behöver inte duscha efteråt. Efter passet får man Yogité. En stund helt med dig själv, i dig själv och med kroppen i fokus.

Gidá – Rituell dans med Ingrid Grahnoch trumslagare Laurel Wakeman
Rituell dans är att dansa livet och allt det rymmer! Till trummans rytm, i cirkelns gemenskap får vi genom myten, berättelsen eller på ett lekfullt och respektfullt sätt dansa oss igenom hela det spektra av känslor som ryms inom oss människor.

Gidágeisse – Scenisk framställning av körsång med Tove Thofelt
Vad kan vi göra med ett körstycke vid ett framförande när vi inte använder noter? Formationer, rörelser, gestaltning och uttryck. Här får du med hela gruppen prova vad det kan innebära utifrån ett lätt körarrangemang.

Giesse – Sjunga gospel med Camilla Karlsson och Ingvar Bergner
Gospel uppmanar till glädje och hängivenhet både i kropp och själ, lovsång och uttryck. Feel the spirit tillsammans!

Tjaktjageisse – Gregoriansk sång, att förnya arvet med Gary Graden
Gary Graden skapar ett möte med den gregorianska sången genom nya lekfulla påhitt och infallsvinklar. Det kan bli både roligt och galet, precis som han själv!

Tjaktja – Folkdans till fiolmusik med dansinstruktör Petter Björnsson och spelkvinnan Amanda Michaelsdotter Eriksson
Tillbaka till gamla svenska folkliga traditioner både i dans och musik och på ett enkelt och avskalat sätt. Ta polska steg till toner av en fiol och vem vet, det kanske blir ett litet sidohopp!

Tjaktjadálvve – Anti-aging med Gunhild Scheike och Peter Melin
Det är inte bara våra kroppar som åldras utan det gör rösten också och med det kan det bli och upplevas svårare att sjunga. Med hjälp av övningar för muskler och röstorgan så kan vi både förbättra och förlänga vår sångkapacitet. Här får du en inblick i vad Anti aging innebär, ett sångkoncept i syfte att behålla sin röst för hela livet.

Dálvve – Jojk: Prova på med Frode Fjellheim
Jojk - det äldsta sång uttrycket i Europa och som liknar den österländska musiken med sina blå toner och kvartstoner. Många jojkar innehåller inte text utan enbart ljud men innebörden i jojken är desto viktigare och den stora utmaningen. Med hjälp av Frode Fjellheim får du prova på det samiska uttrycket och kanske till och med en Vouille?

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.