Verkstäder Västerås

Två verkstadspass ingår i programmet. Varje verkstad pågår i 45 minuter. Valet av verkstäder sker i ett andra steg efter anmälan. Dessa kan du välja mellan.

Verkstäder Västerås

Min kropp, mitt instrument
Workshop för körsångare respektive körledare med professor Lena Hellström Färnlöf vid kammarmusikprogrammet på Mälardalens Högskola.

Folkligt – koraler från dalatraditionen
Var med och sjung våra dalakoraler under ledning av Anders Nyberg och Jennifer Ferguson.

Ny musik för kyrkan
Ta del i ett samtal med tonsättarna Judith Bingham och Agneta Sköld om ny musik för kyrkan.

Västerås – 1600-talets musikcentra till nutid
Följ med på en resa från den äldsta musiken till idag. Resan utgår från stiftsstädernas funktion som musikcentra. Du får också se några av de musikskatter som finns i Västerås biblioteks stiftssamlingar.

Spanarna – framtidens körer i kyrkan?
Med form från radioprogrammet Spanarna låter vi några intressanta personer ge sin syn på körens roll i kyrkan förr, nu och framåt.

Guidad promenad på Kyrkbacken
Låt oss visa dig en av Västerås allra äldsta delar, Kyrkbacken, och berätta några av de skrönor som beskriver livet i de trånga gränderna.

Vandring i Tranströmers fotspår
Under många år bodde Tomas Tranströmer i Västerås och här skrev han flera av sina mest betydande diktsamlingar. Följ med på en vandring och upptäck Tranströmers stenpoesi.

Västerås domkyrka – Västerås största turistattraktion
Västerås domkyrka med sina äldsta delar från 1200-talet är en verklig sevärdhet. Här finns stora konstskatter. Västerås domkyrka är en trestjärnig världsattraktion. I Guide Michelin förklaras tre stjärnor med ”Värd en resa”.

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.