Resa till Östersund

Det finns många sätt att ta sig till Östersund – tåg, flyg, buss eller bil. Tågförbindelserna är goda och centralstationen är belägen mycket nära Stora kyrkan, så ta gärna tåget om det är möjligt.

Resa med tåg

Utgångspunkt för följande är tidtabellen för hösten 2017. Från Stockholm går flera avgångar per dag, resan tar omkring 6 timmar. Det går att resa från Stockholm på fredagsmorgon och hinna till inledningsgudstjänsten. Men en extra natt i Östersund eller på vägen kan vara att rekommendera. Det finns nattåg från såväl Malmö som Göteborg (och tillbaka), med påstigning på flera stationer längs vägen. Dessa anländer till Östersund tidigt på morgonen. Två eftermiddagsavgångar går från Mora, en avgång från Gällivare med 40 stopp längs vägen. Från Sundsvall går ytterligare ett antal avgångar per dag.

Resa med buss

Härjedalingen har turer till Östersund från Stockholm och orter längs vägen.

Resa med flyg

Det finns flera dagliga avgångar från Arlanda och Bromma i Stockholm och även från Umeå. Flygbussen in till centrum tar ca 20 minuter och är anpassad till flygens ankomst- och avgångstider.

Resa med bil eller egen buss

Om du väljer att resa med bil eller egen buss, var beredd på att det är svårt att hitta parkering nära Stora kyrkan. Fråga hotellet om de har parkeringsplatser.

Det finns ett 20-tal fria parkeringar nedanför Stora kyrkan och en f.d. skola som nyttjas av allmänheten under arbetstid. Får man plats där så kan man stå parkerad där under hela helgen.

Följande parkeringsplatser kan förbokas via Ingrid Löfgren 070-3590193:

Det finns femton platser i anslutning till Stora kyrkan som man kan "förboka" innan ankomst.

Bussar och bilar kan stå på en större parkering vid Östra kyrkogården som ligger ca 1,5 km från stora kyrkan.

Bussar kan även parkeras på Bangårdsgatan som ligger i nära anslutning till Stora Kyrkan.

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.