Om PREP

"Det bästa med PREP-kursen var att man verkligen avsatte tid till att prata med varann. Hemma är det ju så att om mobilen ringer så kommer ju den i första hand. Den hjälpte oss verkligen att stanna upp och lyssna."

Vill du stärka din parrelation? Då ska du gå en PREP-kurs.
PREP står för ”Prevention and Relationship Education Program”, men kan också läsas som en kortform för det engelska ordet ”preparation”, förberedelse. Utbildningen gör det möjligt att förbereda sig för att kunna hantera de konflikter som oundvikligen uppstår i en parrelation. PREP utgår från att par kan lära sig mer konstruktiva tankemönster, kommunikationsformer och metoder för konflikthantering. Dessa kan hjälpa dem att utveckla ett gott förhållande eller förhindra att förhållandet utvecklas negativt.

PREP är friskvård, ett pedagogiskt program utarbetat för par som inte har påtagliga problem. Det är alltså inte behandling eller terapi utan just förebyggande. Målet är att ge par möjlighet att skapa en djupare, sundare och mer livskraftig relation.

Vem ligger bakom PREP?
PREP kommer ursprungligen från USA, där professorerna Howard Markman, Susan Blumberg och Scott Stanley utvecklat metoden på basis av omfattande forskning under 25 års tid. Därifrån har den senare tagits till Modum Bads Samlivssenter i Norge 1999, som anpassat den efter skandinaviska förhållanden.

Sedan 2005 är Sensus studieförbund huvudman för PREP i Sverige.

Läs om PREP i Kommunalarbetaren sommaren 2012

Läs om PREP i Härrryda-Posten

Läs om PREP i Gamla Uppsala fösamling församlingsblad

Läs om PREP i ERGO 

Taggar

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.