ATT ÄTA - mindfulness för kropp och knopp

Ett nytt sätt att utforska relationen till mat, ätande och din kropp.

  • Att äta, mindfulness för kropp och knopp

Vi möts dagligen av ”goda råd” om vad som är bra och hälsosamt att äta, men även vad som anses vara farligt. Oftast är dessa råd väldigt motsägelsefulla, vilket gör att de flesta av oss upplever matsituationen som komplicerad och stressande.

Behovet av ett medvetet förhållningssätt till mat och ätande är därför stort. ATT ÄTA ger dig verktyg som gör så att du på egen hand kan arbeta för en varaktig och hållbar förändring.  

ATT ÄTA – mindfulness för kropp och knopp fokuserar mer på ”hur” och ”varför” vi äter istället för ”vad” vi äter. 

Kursen vänder sig till vuxna från 20 år och uppåt. Observera att detta inte är något för dig som har en diagnostiserad ätstörning, utan detta är för dig som generellt behöver en mer avslappnad relation till mat och kropp. Den kan även ses som ett bra verktyg för att hjälpa barnfamiljer att hitta sätt att få mer avspända och lugnare matsituationer. 

I länkarna till höger kan du hitta mer information och anmäla dig till informationsträffarna och kursstarterna. 

Varmt välkomna! 

Kommentarer från tidigare kursdeltagare

"Jag har blivit vän med ätandet och det är en så stor förändring! Det är som att en ny värld har öppnat sig, men det är långsamma processer så man måste vara tillåtande mot sig själv.”
Lotta, 31 år, jurist från Stockholm

 

”På lång sikt har ATT ÄTA kursen gett mig en mer avslappnad inställning till mat. Jag litar på att min kropp vet vad den behöver och äter då det. Utan att noja. I och med att den oftast ber om vanlig mat så har en följd blivit att jag till stor del förlorat mitt sötsug.”               
Katrin, 38 år, bibliotekarie från Stockholm

 

"Denna kurs borde vara en del av dagens skolutbildning. Jag önskar att jag fått lära mig om självmedkänsla, mindfulness och ett medvetet förhållningssätt till mat många år tillbaka för balans och välmående". Jag bär med mig många användbara verktyg om hur jag kan förstå samt bryta negativa tankar och mönster kring min kropp, självkänsla och ätande”.
Emelie, Stockholm 28 år  

Projektet ATT ÄTA är ett samarbete mellan Sensus studieförbund och Frisk & Fri - Riksföreningen mot ätstörningar och finansieras med stöd från Allmänna Arvsfonden.

Taggar

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.