Konstresa till Italien 20-24 april 2020 med kursledare Jan O.M. Karlsson


Några platser kvar på Jan O.M. Karlssons konstresa till Italien 20-24 april 2020, sista anmälan 26 januari


- - -

Kära Kursdeltagare!

Här kommer kort info. och reseprospekt på den konst- och arkitekturresa 20 - 24 april 2020 som erbjuds alla som går på någon av SKG:s internetkurser i konsthistoria och design.
Innerlighetens landskap är en resa som tar oss till den Italienska gotiken, ungrenässansen, och tidiga högrenässansen. Den för oss till magnifika byggnadsverk och undersköna målningar i Mellersta Italien i landskap som Toscana, Umbrien och Markerna.

I hjärtat av Italien, mellan Florens, Siena och Rom, växte den främsta italienska gotiken och renässansen fram. Här verkade målarkonstens mästare som Duccio, Giotto, Simone Martini, Piero della Francesca, Perugino, Leonardo  och Rafael, m.f. Den innerlighet som många av dessa konstnärers bilder förmedlar, bygger på komplicerade kompositioner och stor psykologisk inlevelse. Verken fungerade både som kommunikatörer mellan människan och det gudomliga och som själsligt läkande för samtidens gudstjänstbesökare. 

Vi börjar och avslutar resan i Florens och bor på det bekväma Hotel Tiferno i den charmiga lilla staden Cittá di Castello i norra Umbrien. Vi åker sedan på dagsturer med buss till besöksmålen i Umbrien, Toscana och Markerna, bl.a. till städerna Assisi, Perugia, Cortona, San Sepulcro och Urbino.

Med Vänliga Hälsningar från Er kursledare

Jan O.M. KarlssonBokningar
:

Maila din bokningsanmälan till Marianne DiCiuccio Själander på Go InStyle:  marianne@goinstyle.se


Vi föredrar att ni skickar in era uppgifter enligt ovan till oss i första hand via e-post men har ni ej möjlighet att maila oss går det självklart bra att ringa in er bokningsanmälan till Marianne på mobilnummer 070-5926971 eller till kontorsnummer 08-846460.

RESEPROSPEKT / INBJUDAN (pdf)