Mejeriet i Västervik

Ungdoms- och kulturhuset Mejeriet i Västervik

Mejeriet är möjligheternas hus. Här kan du fika, spela musik, dansa, kolla på film, sjunga, spela teater, sy, gå på konserter och andra arrangemang. Du kan till och med själv föreslå vad som ska hända i det här unika huset.

Mejeriet är mötesplatsen där ungdomar får mycket plats, men där alla åldrar är välkomna. Huset innehåller fem våningsplan fyllt med 90 rum. Där finns replokaler, undervisningssalar, mötesrum, dansstudios, café, ungdomsmottagning, kontor, teaterrum och scener i olika storlekar.

  • Mejeriet UNG – Det är den verksamhet som vänder sig främst till dig som är ung. Men vi har även hand om caféet som är mittpunkten i huset. Kontakta oss på 0490-25 56 83
  • Kulturskolan – Är du intresserad av musik, sång, dans eller teater ska du vända dig hit. De har ett helt våningsplan med undervisnings- och orkestersalar. Det som tidigare hette musikskola har nu även teater och dans. Därmed det nya namnet Kulturskola.
  • Kulturkontoret – Kulturkontoret arbetar bland annat med kulturfrågor som rör samordning, kultur och hälsa, offentlig konst, kulturarv, kulturmiljö och kulturbidrag. Om du tillhör en kulturförening kan du vända dig till kultursamordnaren för att få råd. Vill du boka lokal kontakta då oss på telefon nr: 0490-25 55 04
  • Sensus – Det är till dom du ska vända dig om du vill hyra en replokal för att spela med ditt band. De har även en DJ-studio för dig som vill bli DJ. Finns något du vill lära dig eller nåt du vill bli bättre på så kan du starta en studiecirkel med hjälp av Pierre eller Yasmine på Sensus.
  • Ungdomsmottagningen - Hit kan du komma för preventivmedelsrådgivning, graviditetstest, testning av könssjukdomar med mera. Kontakta oss på 0490-863 80
  • Kung – Kultur utan några gränser är en ungdomsförening som fixar små och stora arrangemang. Medlemskapet är helt gratis och har du idéer på evenemang du vill ska hända så kontakta dem.

Kontakt hos Sensus på Mejeriet: Pierre eller Yasmine.

Följ gärna Sensus musikverksamhet i Östra Götaland på facebook för mer info om kurser, evenemang, konserter m.m.