Bild: Alexander Palmestål

Sensus Music Meetup – Umeå

> > SENSUS MUSIC MEETUP
> > FREDAG 25 NOVEMBER 2022
> > UMEÅ FOLKETS HUS


En mötesplats för reflektion, idéskapande, livemusik och nysatsningar inom musiklivet. Dagtid samlas vi kring seminarier, workshops och samtal. Kvällstid får vi njuta av ny svensk musik.

Vi bjuder in alla delar av musikbranschen och kulturlivet - musikskapare, artister, musikutgivare, arrangörer samt organisationer inom det kommersiella, ideella och offentliga.

För att kunna samspela och uppnå ett blomstrande musikliv behöver vi mötas, dela erfarenheter, tackla utmaningar och sjösätta nya idéer tillsammans.


Sensus Music Meetup är öppet för alla, ingen föranmälan krävs.

Vill du ha löpande information under hösten, se: sensus.se/musicmeetup samt facebook-eventet.


_______________________________________________________


PROGRAM

12:30 Dörrarna öppnas - Välkommen till Sensus Music Meetup

13:00 Panelsamtal - Musiklivet Finland-Sverige

Vad kan musiklivets olika organisationer göra tillsammans för att förbättra utbytet och samarbetet med Finland? En inblick i finskt musikliv och tankar kring var vi kan mötas och lyfta varandra.

  • Moderator: Eva Karman Reinhold, Svenska Oberoende Musikproducenter
  • Liisa Tolonen, Sveriges Radio mm
  • Katja Vauhkonen, IndieCo
  • Jessica Mattila, Ritz & Musiktalang

14:00 Panelsamtal - Påverka makten över musiken

Hur når man som utövande musiker in i maktens korridorer?

Musiklivet måste bli bättre på att förstå det politiska systemet. Och politiken behöver alltid djupare kunskap om musikens ekosystem. Detta öppenhjärtiga samtal kommer att handla om att dela med sig av tips och tricks om hur vi kan lära känna varandra bättre och samtidigt hålla ett vettigt armlängds avstånd.

  • Moderator: Max Låke, Unga tankar om musik
  • Christer Nylander, kulturpolitisk strateg
  • Sibille Attar, artist & medlem Unga tankar om musik
  • Elin Hellrönn, programchef Väven

The Orchard presenterar:

15:00 Föreläsning - Samarbeten över landsgränser och fördelen med att  se norden som en marknad

Love Street Music jobbar med allt från nya artister till världsstjärnor som exempelvis Björk. Bolagets filosofi har alltid varit att se på Sverige, Norge, Danmark och Finland som en och samma marknad, "The Nordics". Trots filosofi och målsättning har det inte alltid varit lätt att korsa dessa landsgränser med olika projekt. Detta är något vi ska djupdyka i under denna timmen - Vad vi har gjort internt och rent konkret för att många nationella och internationella artister samt skivbolag har valt att jobba med oss inför releaser och kampanjer gentemot den Nordiska marknaden?

  • Sebastian Smedberg, LoveStreet Music.

16:00 Samarbetsworkshop

Vi tar vidare de samtal som förts under panelerna. Tillsammans med en processledare från Sensus studieförbund konkretiserar vi det mot konkreta samarbetsinsatser.
17:00 AW-mingel

19-22 Livemusik

Live vid Sensus Music Meetup i Umeå blir det en blandning av indierock och post-punk, men även inslag av pop och elektroniskt. På scen står inga mindre än indierock-bandet Second Wind från Stockholm, Göteborgs-baserade Ond Cirkel som låter sig inspireras av det mörka och drömska, Lava Bangs som framför energisk och explosiv rock och kompromisslösa Kape Yeel som med sin mix av genres inte är rädda att sticka ut. På plats finns även Umeå-artisten Sara Idani som skapar 80-tals inspirerad Max Martin-pop.

Mer info om livepropgrammet uppdateras inom kort.

FRI ENTRÉ

Second Wind

Efter en sommar i inspelningsstudion är Second Wind äntligen tillbaka med ny musik och mer taggade än någonsin! Med sin egenproducerade indierock, och kanske en cover eller två, brukar de ta publiken med storm.

Second Wind

Ond Cirkel

Ond Cirkel spelar bas-driven post-punk på svenska med reverbdränkt gitarr. Musiken är lika delar omtumlande mörkt som skenande drömskt.

Ond Cirkel

Kape Yeel

Kape Yeel är ett kompromisslöst rock/pop-band som inte är rädda för att mixa genres och sticka ut. Bandet startades 2019 av bröderna Linus Malmsten, Kevin Stålberg och Theo Malmsten - som härstammar från Bjärme, söder om Östersund. Deras sound har i media beskrivits som allt från att likna ett tidigt Depeche Mode till Daft Punk släpig indie-funk, så att pinpointa exakt vad för musik bandet gör är upp till lyssnarens egna öra.

Efter att ha släppt en handfull låtar kort efter uppstart, kombinerat med spelningar på festivaler, såväl inrikes som utrikes och att fått agera förband åt Junior Brielle under spelning i den delade hemstaden uppmärksammades bandet av Fredrik Strage på TV4:s Nyhetsmorgon. 2020 inleddes med rotation på danska DR P6, precis innan Covid svepte över världen och satte stopp för musikvärlden.

Pandemi-åren spenderade bandet med att skriva ny musik och att tydligare etablera sitt sound och sin image vilket nu på andra sidan visar resultat. Under 2022 har bandet släppt två singlar, FALLIN 4 U och DOGGS, gjort sitt andra framträdande på Storsjöyran, och spelat på flertalet scener runtom i landet, med fler att komma!

Kape Yeel

Lava Bangs

Energiskt, explosivt, melodiöst! Kalla det punk, pop, hårdrock, riot grrrl eller vad du vill - Lava Bangs raserar barriärer mellan subkulturer på det mest lekfulla sätt. De må bara vara tre personer, men live levereras musiken som en opretentiös gatsten rätt in i pannbenet. Lek och allvar, skramligt och tajt. Lava Bangs serverar bjussiga urladdningar som lämnar ett bestående leende på allas läppar!

Lava Bangs samarbetar i studion med producenten och musikaliske häxmästaren Henryk Lipp. Debutalbumet Quit Continue kammade hem kategorin Årets hårdrock på Manifestgalan 2016.

Lava Bangs

Sara Idani

Artisten, låtskrivaren och producenten Sara Idani skapar 80-tals influerad Max Martin pop med fokus på nördighet och mänskliga rättigheter. Sedan 2017 har hon släppt sju singlar, två EP:s och nu senast sitt debutalbum “A farewell to girlhood” .

Sara Idani
Sensus Music Meetup arrangeras av Sensus studieförbund, med stöd av Region Västerbotten och i samarbete med