Bild: Alexander Palmestål

Sensus Music Meetup – Malmö

> > SENSUS MUSIC MEETUP
> > TORSDAG 17 NOVEMBER 2022
> > BABEL, MALMÖ

En mötesplats för reflektion, idéskapande, livemusik och nysatsningar inom musiklivet. Dagtid samlas vi kring seminarier, workshops och samtal. Kvällstid får vi njuta av ny svensk musik.

Vi bjuder in alla delar av musikbranschen och kulturlivet - musikskapare, artister, musikutgivare, arrangörer samt organisationer inom det kommersiella, ideella och offentliga.

För att kunna samspela och uppnå ett blomstrande musikliv behöver vi mötas, dela erfarenheter, tackla utmaningar och sjösätta nya idéer tillsammans.

Sensus Music Meetup är öppet för alla, ingen föranmälan krävs.

Vill du ha löpande information under hösten, se: sensus.se/musicmeetup samt facebook-eventet.

_______________________________________________________

PROGRAM

12:30 Dörrarna öppnas - Välkommen till Sensus Music Meetup

13:00 Panelsamtal - Musiklivet Danmark-Sverige

Vad kan musiklivets olika organisationer göra tillsammans för att förbättra utbytet och samarbetet med Danmark? En inblick i danskt musikliv och tankar kring var vi kan mötas och lyfta varandra.

  • Moderator: Ragnar Berthling, Musikcentrum
  • Andrea Correa, Plan B & Svensk Live
  • Mik Christensen, Mermaid Records & DUP
  • Malte Zeberg, musiker med erfarenhet från både Danmark och Sverige
  • Eva Karman Reinhold, Svenska Oberoende Musikproducenter

14:00 Panelsamtal - Påverka makten över musiken

Hur når man som utövande musiker in i maktens korridorer?

Musiklivet måste bli bättre på att förstå det politiska systemet. Och politiken behöver alltid djupare kunskap om musikens ekosystem. Detta öppenhjärtiga samtal kommer att handla om att dela med sig av tips och tricks om hur vi kan lära känna varandra bättre och samtidigt hålla ett vettigt armlängds avstånd.

  • Moderator: Max Låke, Unga tankar om musik
  • Christer Nylander, kulturpolitisk strateg
  • Sibille Attar, artist & medlem Unga tankar om musik
  • Frida Trollmyr, orf. Kulturnämnden Malmö Stad


The Orchard presenterar:

15:00 Föreläsning - Samarbeten över landsgränser och fördelen med att  se norden som en marknad

Love Street Music jobbar med allt från nya artister till världsstjärnor som exempelvis Björk. Bolagets filosofi har alltid varit att se på Sverige, Norge, Danmark och Finland som en och samma marknad, "The Nordics". Trots filosofi och målsättning har det inte alltid varit lätt att korsa dessa landsgränser med olika projekt. Detta är något vi ska djupdyka i under denna timmen - Vad vi har gjort internt och rent konkret för att många nationella och internationella artister samt skivbolag har valt att jobba med oss inför releaser och kampanjer gentemot den Nordiska marknaden?

  • Sebastian Smedberg, LoveStreet Music.


16:00
Samarbetsworkshop

Vi tar vidare de samtal som förts under panelerna. Tillsammans med en processledare från Sensus studieförbund konkretiserar vi det mot konkreta samarbetsinsatser.


17:00 AW-mingel

19-22 Livemusik

Live vid Sensus Music Meetup i Malmö blir det en blandning pop, elektroniskt, folk och soul. Gemensamt för alla akter är det personliga, säregna uttrycket och den höga musikaliska nivån. Här kan du höra KAINOABELs smarta pop med personliga, svenska texter, Majorelle Blues stökiga ljudbild och poppiga melodier, Naomi Wiehes vackra texter, MELÉNs spännande ljudlandskap och Nü Fionas indie-folk med inspiration från hela världen.

Läs mer om liveakterna nedan.


FRI ENTRÉ

KAINOABEL

KAINOABEL gör intim, smart pop med personliga svenska texter. Med sina senaste singlar har de gjort sig ett namn i Stockholms indie-kretsar och bland annat hamnat på Spotifys ”New Music Sweden”-lista, där 200 000 följare kunnat höra den dekadenta low key souliga ”Brun sprit”. Med sina intensiva och personliga konsertframträdanden har de pålitligt fyllt Stockholms klubbar till bredden de senaste åren.

KAINOABEL

Majorelle Blue

Indieband från Malmö med stökiga ljud och poppiga melodier.

"För pop för att va rock, men för rock för att va pop"

Majorelle Blue

MÉLEN

MELÉN är en Malmö/Köpenhamns-baserad artist och producent med visionen av att forma ett ljudlandskap balanserande mellan det mänskliga och det mekaniska, det organiska och det elektroniska. I oktober 2022 släpps den andra EP:n 'SHIFT/WHEN', en uppföljare till debuten 'Mind/Math', vilken har blivit uppmärksammad på kanaler som Gaffa, P3, Göteborgsposten, Aftonbladet etc.

I en unik live set-up med bl.a vokalpedaler, piano/synth, elbas och trummaskiner spelar hon tillsammans med musikerna Albin Andersson och Martin Liljeroth i en sättning oberoende av backing tracks. Genom hennes sätt att skriva och producera musik och spela live har hon utvecklat ett sound som har blivit jämfört med artister som The Japanese House, James Blake och Bon Iver.

MÉLEN

Naomi Wiehe

Naomi Wiehe är artist och låtskrivare från Lund som stått på scen i över ett decennium. Med rötter i pop, folk och soul framför Naomi musikaliska berättelser med vackra melodier och personliga texter. Debut-EP:n "Vän Med Vatten" släpptes 2020. Naomi har stått på scen med folkkära artister som Tusse Chiza, Christer Björkman och Niklas Strömstedt, men hennes egna framföranden är minimalistiska och intima, med eget komp av piano och gitarr.

Naomi Wiehe

Nü Fiona

Musiken som Nü Fiona framför är präglad av låtskrivaren Izabelle Noréns liv som gatumusikant och vagabond. Den ständigt närvarande nyckfullheten i musiken har formats av allt från den Mexikanska öknen, Himalayas bergstoppar och amerikanska sydstaternas betonglandskap till den franska landsbygden. Live framförs musiken med sång, gitarr, kontrabas och fiol.

2021 kom Epn "For the ones I love" som släptes i samband med höstturnén av Musik i Syd "Musikriket". Under februari 2020 släppte de Ep "Desert Dandelion". De har sedan tidigare en självbetitlad EP från 2018.

Nü Fiona
Sensus Music Meetup arrangeras av Sensus studieförbund i samarbete med