[Guekbuek] - verkstäder

Öppna dina sinnen och nå nya mål i halländska gurkburkar. Två verkstäder om vardera 45–60 minuter ingår i programmet. Val av guekbuekar görs i anmälan.

Halmstad idag och igår
Guidad tur med ciceronen Peter Lundqvist. Det han inte vet om Halmstad och S:t Nikolai kyrka är inte värt att veta

Skapandets processer
Samtal med kompositören Tommie Haglund, boende i Halmstad, spelad över hela världen.

Halmstad slott
Mitt i Halmstad men lite avskärmat vid Nissan ligger det vackra slottet från 1600-talet, då Halland var danskt. Vi går en guidad tur runt slottet och hör om dess historia.

Hitta dina vokaler
En underhållande guekbuek med sångpedagogen Sven Kristensson som lär oss att hitta rätt i vår röst

Nej, se det snöar
Vi möter organisten, kompositören och musikläraren Felix Körling, organist i S:t Nikolai kyrka 1889–1937. Vi sjunger med Carina Ledel Bergström och Ann-Catrin Björnberg som också berättar om Felix stora verksamhet i Halmstad

Kyrksång som pedagogik
Vi pratar körsång och psalmer som del av kyrkans pedagogiska verksamhet med Viktor Aldrin, docent i praktisk teologi/religionsdidaktik samt lektor i SO-didaktik vid Högskolan i Borås.

Psalmskatt och sångglädje
Mikael Fridén är kyrkomusiker och sedan 2014 domkyrkoorganist i Göteborgs domkyrka. Där arbetar han mycket med körens samverkan med den sjungande församlingen i psalmarrangemang och diskanter m.m.

Mjellby konstmuseum
Vi beger oss till Mjellby konstmuseum där en betydande del av Halmstadgruppens konst finns. Möjlighet till guidad tur. (Detta tar två timmar, dvs båda guekbuekarna.)