Att göra i Halmstad

Till dig som kommer tidigare till Halmstad

Hallands konstmuseum

Precis intill härliga Norre Katts park i centrala Halmstad hittar du Hallands Konstmuseum, ett nav för konsten i Halland. Fika med utsikt över Nissan, handla i den fina museibutiken eller njut av spännande konst i vackra miljöer.

Mjellby konstmuseum

På Mjellby konstmuseum finns en stor permanent samling av den uppmärksammade Halmstadgruppen som var pionjärer inom svensk konst på 20- & 30-talet. Parallellt visas även tillfälliga utställningar med fokus på modernismen.

Galgberget

Ett besök i Halmstad blir komplett först när du vandrat upp på Galgberget. Ett centralt och mycket vackert naturområde med en fantastisk utsikt över Halmstad. Följ någon av alla stigar som slingrar sig fram och njut av den vackra bokskogen. På sommaren kan du besöka anrika Hallandsgården för att uppleva livet som det var förr.

Prins Bertils stig

Halmstads kanske vackraste vandring. En 18 km kustnära stig som slingrar sig längs havet från centrala Halmstad ut till Tylösand och vidare till Möllegård. Du passerar imponerande klippor, fiskevikar, mysiga badplatser och hemlighetsfulla ställen där det berättas om både vikingaslag och stenbrytning.

Danska Fall

Historisk plats i natursköna Simlångsdalen som lockar många nyfikna besökare. En led på 2,4 km tar dig genom spännande natur med mäktiga upplevelser där höjdpunkten är självaste Danska Fall, ett vattenfallssystem med total fallhöjd på 36 meter.

Stadsbiblioteket

Stadsbiblioteket är ett unikt landmärke i city som delvis vilar på pelare ute i Nissan. Tillsammans med en husfasad helt i glas är byggnaden mycket vacker. Biblioteket rymmer också Halmstads konsthall.

Vallgatan

Den trånga kullerstensbelagda Vallgatan visar upp många mysiga hus och ger en känsla av hur det såg ut i staden under 1500-talet. Här och var kan du se rester av den gamla fästningsvallen som gick runt Halmstad.

Särdals Kvarn

Café och kvarnbutik med bl.a. sylt, saft, delikatesser, inredning och antikt beläget i vacker miljö i en gammal mjölnargård med en av nordens största väderkvarnar.

Kvibille Gästgivaregård & Ostbod

De välsmakande Kvibilleostarna tillverkas bara ett stenkast bort hos anrika Kvibille mejeri. Med Kvibille Ostbod har man skapat en butik där de lokala ostarna får stå i centrum och du får provsmaka de olika sorterna.

Ett tips är också att kika i evenemangskalendern som uppdateras kontinuerligt med aktuella evenemang.

www.destinationhalmstad.se/evenemang