Slottet – Château du Reclos

Det ståtliga Château du Reclos ligger naturskönt mellan de pittoreska bergsbyarna Bargemon och Claviers i Provence, en timmes bilväg västerut från Nice. I den stora slottsträdgården finns en källvattensbassäng och en mängd mer eller mindre ovanliga träd. Slottet är byggt i flera omgångar, kring stommen från slutet av 1600-talet, och är inte längre vidare elegant, men det har en stor portion charm från svunnen tid och en spännande historia som greven förhoppningsvis berättar för oss en kväll.

Rummen/boendet

Rummen på slottet är av god men enkel standard. Det kan lossna golvplattor, vissa dörrar är tröga att öppna/stänga, inredningen är enkel, rummen har inga nycklar osv. Vänligen notera att rummen (med undantag av ett fyrbäddsrum och två dubbelrum) inte har egen dusch och toalett utan det finns gemensamma duschar på varje våning. Det finns rum i flera storlekar, för 1–8 personer. Många rum är riktigt stora, de flesta enkelrummen är dock små. Cirka hälften av rummen har handfat, några en fransk balkong, några stora garderober – alla rum är faktiskt olika!

OBS! Tänk på att det finns gott om trappor på slottet, men ingen hiss. Vägen till byn, där vi repeterar två gånger och har konsert sista kvällen, är en brant 15-minuters promenad och det finns inga allmänna kommunikationer.