Sensus kyrkomusik

Sensus kyrkomusik är ett notabonnemang som vänder sig till dig som är kyrkomusiker och körledare. Abonnemanget är ett samarbete mellan Sensus och Gehrmans musikförlag.

Om notabonnemanget
Sensus kyrkomusik omfattar nytt pedagogiskt material, musikböcker och noter. Två gånger om året får du sammanlagt 15-25 notutgåvor och ibland en bok. Till alla sånger lämnas förslag på söndagar och högtider där de kan användas. Beställning av notabonnemanget görs hos Gehrmans.


Rabatt
Abonnenten får 50% rabatt på ordinarie normalpris. Kostnaden per år varierar med mängden material, men vi strävar efter att totalkostnaden inte skall överstiga 800 kr. Ofta är den betydligt lägre. Försändelsekostnader tillkommer. Är din kör ansluten till Sensus får du sedan 40% rabatt när du köper noter ur abonnemanget till din kör, om du handlar hos Gehrmans och fakturan går via Sensus.


Utskick
Utskick sker två gånger om året - i augusti och december.


Anmälan och abonnemang
Anmäl dig som abonnent här


Noter
Sensus körmusik speglar det bästa ur det internationella utbudet av lättare och medelsvår körmusik för kyrkligt bruk. Dessutom finns svenska inslag, som ofta har kommit till genom beställningar gjorda av Sensus. Exempel på tonsättare och författare som engagerats för detta är Rolf Martinsson, Steve Dobrogosz, Ylva Eggehorn, Egil Hovland, Christina Lövestam, Georg Riedel, Alf Hambe och Hans Kennermark. Antalet utgåvor i serien närmar sig nu 1000 stycken.


Sensus musikböcker
Sensus musikböcker har ett innehåll som anknyter till kyrkomusikens vardag. Som exempel kan nämnas böcker om tonbildning, mental träning, skapande kör och gregoriansk sång.


Sensus solosånger
Sensus solosånger, pärlor ur den internationella solosångrepertoaren, har gjorts tillgängliga för konserter och musikgudstjänster - med omsorgsfullt utformade sångtexter på svenska.


Valda delar ur notabonnemanget presenteras och spelas in i ScorX.