Världens kurs

Världens kurs är ett studiematerial som ger dig möjlighet att tillsammans med andra lära dig mer om hur och varför Svenska kyrkan arbetar med internationella frågor.

Vad innebär det att vara kyrka i världen och hur kan tron vara en drivkraft i arbetet för en bättre värld? Hur kan du själv bidra till en hållbar utveckling? Du får möjlighet att tillsammans med andra reflektera över och diskutera kyrkans, församlingens och din personliga roll i vår globala tillvaro.

Du kan använda Världens kurs som studiecirkel, kortkurs eller plocklåda.

Se filmen om Världens kurs

Funderar du på varför världen ser ut som den gör? Världens kurs handlar om de viktiga globala frågorna.

Temamaterial

Kyrkan i världen
Vad innebär det att vara kyrka i världen och hur kopplas vår värld här hemma ihop med människor på andra sidan jorden? En inblick i Svenska kyrkans internationella arbete.

Tron som drivkraft
Hur hänger din tro ihop med dina handlingar? Vilka drivkrafter har du för att engagera dig i världen runt omkring dig? Hur kan bibeln och tron sporra oss att kämpa mot orättvisor, våld, förtryck, fattigdom och miljöförstörelse? 

Matlag för klimaträttvisa
Hur lagar du klimatsmart mat? Bilda ett matlag med vänner och (o)bekanta och låt era tankar, idéer och erfarenheter stimulera varandras strävan efter en hållbar livsstil. Till materialet hör även en receptsamling med klimatsmarta, säsongsbaserade recept.

Kom igång

Kontakta oss så hjälper vi er igång med Världens kurs.

Kontakt