Workshop helgkurs - om dansmässan Din ljusa skugga

Helgutbildning - fredag till söndag. Foto: Anders Gustaf Östlund

 • Startdatum

  Fredag 08 juni 2018

 • Tid

  Kl 18.00 - 23.59

 • Plats

  Hannemo kursgård,

 • Pris

  2000.00 kr

Eftersom personen inte är myndig behöver vi en målsman som betalningsmottagare

Du har valt en annan betalare

Din ansökan bearbetas...

Anmäl dig här

Mer än 20 platser kvar. Påminn mig

Din ansökan bearbetas...
En påminnelse till din e-post adress eller ditt telefonnummer är redan registrerat.
Fel uppstod vid registrering av påminnelse, vänligen verifiera att du har fyllt i en korrekt e-post adress och telefonnummer.
Påminnelse registrerad.
Anmäl dig på www.sensus.se

Om dansmässan Din ljusa skugga

Att dansa enkla danser tillsammans under gudstjänsten är inte konstigare eller svårare än att delta i gemensam psalmsång och bön. Dansmässan Din ljusa skugga i heliga danser tradition utgår från dygnet som bild för mänskligt liv – från mörker till ljus. Alla ordinarie moment i en nattvardsgudstjänst ingår i de sammanlagt tio danserna och mässan kan firas i stora såväl som små sammanhang. Den fungerar även som ren dansandakt, det vill säga utan nattvard. Musiken går i nordisk folkton.

Under helgen lär vi oss danserna och bekantar oss med text och musik. På söndagen avslutar vi med att delta då mässan firas på en loge under Ransäterstämman.

Du kan se en kort film om dansmässan Din ljusa skugga här >>> till filmen.

När

Fredag 8 juni kl 18.00 till söndag 10 juni kl 13.00.

Var

Fredag & lördag på Hannemo kursgård utanför Sunne i Värmland (www.hannemo.se). Söndag på Ransäters hembygdsgård i samband med Ransäterstämman (www.ransatersstamman.se)

För vem

Kursen är öppen för alla med intresse för gemensam dans i heliga danser-tradition men välkomnar särskilt förtroendevalda, ideella och anställda i Svenska kyrkan. Deltagarantalet är dock begränsat.

Medverkande

Riksspelman och kompositör Maria Hulthén Birkeland, diakon och textförfattare Kristina Sandgren Furberg, diakon och dansledare i Heliga danser Cecilia Hardestam.

Kostnad

Endast 2000 kr inklusive kurskostnad, logi, vegetarisk mat (t o m söndag frukost) och cd med musiken till Din ljusa skugga. Det låga priset är möjligt tack vare stöd från Lunds och Karlstads stift samt genom att vi bor tillsammans i stora trebäddsrum. Inga enkelrum finns på gården. (Om du är ideell, förtroendevald eller anställd, hör med din församling om du kan få stöd för kostnaderna i samband med kursen).

Alternativa boenden

Vill du bo på annat sätt finns logi på bilavstånd bl a på http://www.gronalena.se/ eller http://www.broby.nu/ eller via www.visitvarmland.se OBS! Kurskostnaden är densamma (2000 kr) även om du väljer att bo på annat sätt.

Anmälan

Du anmäler dig senast 30 april 2018 till Sensus via anmälningsknappen längre upp eller via e-post varmland@sensus.se alternativt på telefon 054-13 71 00. Vi behöver ditt för- och efternamn, fullständigt personnummer och fakturaadress. Meddela även om du har behov av specialkost.

Anmälningsvillkor

Till denna kurs gäller Karlstads Stifts anmälningsvillkor. Från och med den 8 maj är anmälan bindande och full kursavgift debiteras vid avbokning. Om du blir förhindrad att närvara pga sjukdom debiteras endast 50 procent av priset under förutsättning att intyg från läkare alternativt försäkringskassan kan uppvisas.

Kontakt/frågor

Dansledare Cecilia Hardestam, 054-14 15 32 eller 0767-66 15 32 cecilia.hardestam@svenskakyrkan.se
Stiftspedagog Ann-Marie Allvar Nordström, 054-17 24 29 ami.nordstrom@svenskakyrkan.se Stiftsadjunkt Karin Sundmark, 046-15 55 46 karin.sundmark@svenskakyrkan.se

En del av Dansa tro – dansa liv

Fira gudstjänst genom att dansa enkla danser tillsammans är ett sätt att öka delaktigheten i andakts- och gudstjänstlivet. Denna workshop är en fortsättning på satsningen Dansa tro – dansa liv i Karlstads och Lunds stift. En satsning som undersökt hur kulturella och musikaliska uttryck stärker människors möjlighet att dela liv och tro: Vad händer när musik, sjungna ord och kroppars rörelser möter varandra? Vad händer när den öppna cirkeln välkomnar alla? Vad händer när den folkliga traditionen möter tankar om kropp och gestaltning? Vad händer om vi minns att huvudet är en del av kroppen?

Anmälningsvillkor

- Enligt svensk lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) har du 14 dagars ångerrätt från det att vi bekräftat din anmälan. Det betyder att du utan att ange skäl eller att bli debiterad avgifter har rätt att ångra din anmälan.
- När ångerrätten förfallit kan du avanmäla dig fram till 14 dagar före start utan att ange orsak eller bli debiterad några avgifter genom att kontakta oss.
- Vid anmälan till denna aktivitet tillämpas i övrigt Sensus allmänna anmälningsvillkor för konsument.

Läs Sensus anmälningsvillkor i sin helhet

Arrangemangsnummer

332577

Taggar

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.