Kritiskt tänkande - Ska vi tro på allt?

Hur vet jag vad som är sant? Vad är ett bra argument? Vem avgör vad som är vetenskap eller inte? Välkommen till en kurs i att tänka kritiskt

 • Startdatum

  Aktiviteten är påbörjad, efteranmälan accepteras.

 • Dagar

  Torsdag

 • Tid

  Kl 18.00 - 20.30

 • Plats

  Sensus Göteborg, Drottninggatan 30,

 • Pris

  650.00 kr

 • Omfattning

  5 tillfällen
  15 studietimmar à 45min

Eftersom personen inte är myndig behöver vi en målsman som betalningsmottagare

Du har valt en annan betalare

Din ansökan bearbetas...

Efteranmäl dig här

Efteranmälningar accepteras i mån av plats.

Anmäl dig på www.sensus.se

I dagens uppkopplade samhälle bombarderas vi med information som aldrig förr. De gamla medierna har fått konkurrens av alternativa nyhetssidor, bloggar och sociala medier. Att dela information kräver bara ett knapptryck, men hur pass väl hanterar vi informationen?

Flera studier visar att de flesta av oss bara läser rubrikerna innan vi 'gillar' en artikel och sedan delar vidare. Under ytan finns ett underliggande problem - med undantag från videoklipp på söta katter - i vilken information som delas, hur vi hanterar den samt om den är tillförlitlig. Ska vi verkligen tro på allt vi läser? Hur avgör vi om något är sant, eller vad som är ett bra argument?

Under kursen går vi bland annat igenom kognitiva bias, konspirationsteorier, argumentationsteori och vetenskaplig metod. Du får med dig metoder och verktyg för att kritiskt kunna granska olika typer av information.

14 sep: Hur kan man undersöka verkligheten? En vetenskapshistorisk genomgång 21 sep: Vad är sanning? Vad innebär det att något är sant? Filosofisk definition och teori 28 sep: Argumentationsteknik och retorik: Att kunna hitta bra/dåliga argument 5 okt: "Jag får tycka så om jag vill!" - Om kognitiva bias & konspirationsteorier 12 okt: Nyhetsgranskning och att hitta tillförlitliga källor - praktisk tillämpning

Samtliga kurstillfällen Torsdagar: 14/9, 21/9, 28/9, 5/10 och 12/10 år 2017.

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt.

Läs mer om Sensus folkbildningssatsning En hjärtefråga

Anmälningsvillkor

- Enligt svensk lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) har du 14 dagars ångerrätt från det att vi bekräftat din anmälan. Det betyder att du utan att ange skäl eller att bli debiterad avgifter har rätt att ångra din anmälan.
- När ångerrätten förfallit kan du avanmäla dig fram till 14 dagar före start utan att ange orsak eller bli debiterad några avgifter genom att kontakta oss.
- Vid anmälan till denna aktivitet tillämpas i övrigt Sensus allmänna anmälningsvillkor för konsument.

Läs Sensus anmälningsvillkor i sin helhet

Arrangemangsnummer

165167

Taggar

x
Tack för ditt meddelande. Vi kontaktar dig så fort som möjligt.
Ditt meddelande kunde inte skicka pga. ett tekniskt fel.