Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Distans

Workshop Vocal Percussion

Vocal percussion är konsten att med hjälp av rösten och munnen, skapa ljud som imiterar eller på annat sätt tjänar samma syfte som slagverk. Det är oerhört användbart t ex i en vokalgrupp när man vill få till mer sväng eller groove. I denna workshop kommer vi att titta på de olika elementen som brukar ingå i popslagverk och du får prova på olika användbara ljud samt lära dej metoder för att få dem att låta som du vill att de ska göra. Det blir svängigt och kul och förhoppningsvis har vi luft kvar i lungorna hela vägen till slutet! Workshopen hålls av pedagogen och sångaren Simon Bergström.

Startdatum

22 juni 2021

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 15:00 - 15:45

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

På distans

Pris

30 kr

Om du har tillgång till mikrofon och högtalare så är det bra. Det gör att dina vocal percussion-ljud låter lite fetare. Det är inte nödvändigt att ha för att vara med på workshopen, men lite mikrofonteknik kommer att finnas med i innehållet.

Pedagog

Simon Bergström är sångare och kompositör ursprungligen från Knivsta i Uppland. Simon har precis avslutat sina studier på musiklärarlinjen på Musikhögskolan i Malmö och till hösten börjar han på Operahögskolan i Göteborg. Simon är också med i vokalgruppen Krita där han sjunger bas och vocal percussion och dessutom komponerar och arrangerar han musik för gruppen. Och så sjunger han ju i välkända Svanholm Singers också. Läs mer om vokalgruppen Krita här.

Anmälan

Swisha din deltagaravgift till A Cappella South Sweden 123 088 2118. Studerande unga (max 24 år) går kostnadsfritt. Vidare info och Zoomlänk till workshopen kommer via mejl när det närmar sig. Här hittar du alla aktiviteter som ingår i Vocal Camp. OBS: Anmälan krävs till varje aktivitet, men ett avgiftstak på 300 kr finns, oavsett hur många aktiviteter du deltar i under Vocal Camp 2021. Det går bra att swisha totalsumman för alla aktiviteter du deltar i.

Vocal Camp Digital Edition

Workshopen ingår i Vocal Camp Digital Edition som pågår 20-24 juni. Veckan innehåller en mängd workshopar, masterclasses och andra aktiviteter med flera högt meriterade och erfarna sångare och pedagoger. Läs mer om och följ Vocal Camp Digital Edition (VCDE) på Facebook

Vocal Camp Digital Edition arrangeras genom ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Kulturrådet, Musik i Blekinge, Region Blekinge, Ronneby kommun, Ronneby musikförening, Sensus studieförbund, Ung i kör och Åryds Sparbanksstiftelse.

Kontaktperson