Distans

Workshop: Facken och demokrati

Vår konstitution, våra grundlagar, är pelarna för vår svenska demokrati. Den byggs utifrån principer av en demokratisk rättsstat med mänskliga fri- och rättigheter som grund.

Startdatum

8 december 2020

Veckodag

Tisdag

Tid

Kl 9:00 - 10:30

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Antal platser kvar

Fler än 5 platser kvar

Vilka principer och varför? Hur hänger det ihop med det fackliga arbetet? Vad är fackets uppgift i en tid när dessa principer är utsatta för konflikt och hot från krafter som vill ta bort dem?

Välkommen till en workshop tillsammans med Edna Eriksson där vi reder ut begreppen, utforskar frågorna vidare tillsammans, fyller på med kunskap och delar erfarenheter.

Vi kommer att jobba med den digitala utbildningsplattformen vårsvenskademokrati.se.

Edna Eriksson är utbildare samt idé- och strategiutvecklare av mänskliga fri- och rättigheter. Hon är ordförande i MR-Stiftelsen som granskar riksdagens efterlevnad av delar av regeringsformen samt ordförande i Democracy Walk som arbetar med att synliggöra vår svenska demokratiska historia.

Målgrupp

Den kostnadsfria föreläsningen vänder sig till dig som är förtroendevald, anställd eller medlem in något av fackförbunden inom TCO. Föreläsningen hålls via verktyget Zoom och genomförs på distans. De som anmäler sig får en länk innan föreläsningen.

Arrangemangsnummer: 410966

Ledare

Edna Eriksson

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.