VÄXJÖ

Workshop Heliga Danser: Vårdagjämning med Pia Lamberth

Välkommen till en heldagsworkshop med Pia Lamberth: Vårdagjämning - Dansa fram ljus och uppståndelse!

Startdatum

21 mars 2020

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 18:00

Omfattning

1 tillfälle, 8 studietimmar

Lokal/rum

Tegnérsalen

Pris

600 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

I det eviga mönstret av mörker och ljus finns årstidernas cirkeldans. Som Jorden dansar kring Solen. Höst, Vinter, Vår, Sommar. Så har mänskligheten fått dansa med, sedan den första människan tog ett första steg. I alla tider har hon också skapat riter och dans för att leva med detta. Våren är full av högtider, religiösa som profana, som i alla tider varit förbundna med dans; kyndelsmäss, fastlag, alla hjärtan, fastetid, vårdagjämning, påsk, Beltane, Valborgsmäss och mycket annat vi kan behöva en dansritual för. Våra danser kommer från många håll i världen. Vi ser mönster och samband, i danserna, i oss själva och världen. Våra danser är traditionella såväl som koreograferade, en del är nya, andra har kanske redan dansats i tusentals år.

Inga förkunskaper krävs. Kom för att upptäcka nya dansuttryck, kom för att se dig själv på nytt – kom för att ha dans-roligt!

Deltagandet kostar 600 kr inklusive låtlista. En länk med notationer och annars oåtkomlig musik går att köpa på plats.

Platsen är Tegnérsalen i Växjö Domkyrkocentrum. Dörren är öppen från 9.30 och vi börjar kl. 10.00 prick, så kom i god tid. Lunch kan du äta på stan eller hur du vill, vi samtalar, dansar mera och avslutar dagen cirka 18.00.

Dagens ledare Pia Lamberth är välkänd för dansare i Växjö och runt om i landet. Hon har mångårig erfarenhet från många sorters dans, men har sedan 25 år alltmer koncentrerat sig på Heliga danser, Sacred dance eller Circle dance. I närmare 20 år ledde hon en grundläggande dansledarutbildning i Lund och nu erbjuder hon både dansledarutbildning, regelbundna fördjuningsdagar och fördjupningsår samt workshops, seminarier och dansresor.

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar medh3>

Arrangemangsnummer: 103812

Ledare

Pia Lamberth

Pia Lamberth arbetar sedan 25 år med danser från många tider och kulturer. Hon leder dansgrupper, utbildar dansledare och arbetar med dans på allehanda sätt i seminarier och workshops. Hjärtesaken är det arv av mönster och berättelser som generationer av dansare burit till oss genom årtusenden. Pias dansarbete får klangbottnar av hennes olika tidigare liv som bl.a. litteraturforskare, lärare i analytisk psykologi och trädgårdsarbetare.

Eva Rosén-Sverdén

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.