Workshop: Heliga Danser med Sabine Neumann

Välkommen till en heldagsworkshop med Sabine Neumann: Att dansa för livet

Startdatum

30 november 2019

Veckodag

Lördag

Tid

Kl 10:00 - 17:00

Omfattning

1 tillfälle, 7 studietimmar

Pris

550 kr

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Vi kommer att dansa koreograferade cirkeldanser, skapade framför allt av Nanni Kloke, en av Europas mest nyskapande cirkeldanslärare, och av olika dansledare från Brasilien där det idag finns världens mest levande nätverk i cirkeldans. Hela kroppen får vara med att fira livet, naturen, skapelsen. Danserna förmedlar livsglädje, förundran, ödmjukhet och sammanhang. Vi rör oss i cirkeln som är en symbol för helhet, för det oändliga, tidlösa och som representerar alla cykliska rörelser i universumet. Ibland är våra steg långsamma, ibland är de dynamiska, men alltid har de sin utgångspunkt i våra kroppars centrum.

Inga förkunskaper krävs.

Deltagandet kostar 550 kr inklusive låtlista. En länk med notationer och annars oåtkomlig musik går att köpa på plats.

Vi träffas i Johanneskyrkan på Hovshaga i Växjö, Paradvägen 4. Vi kommer att ha lunchpaus ca. kl. 13:00-14:30 och det är enklast att ha med sig lunch, eftersom det inte finns några matställen i närheten. Kaffe och te finns till självkostnadspris. Dörren är öppen från kl. 09:30 och vi börjar kl. 10:00 prick, så kom i god tid. Vi avslutar dagen kl. 17:00.

Dagens ledare Sabine Neumann har varit med i cirkeldansen i över tjugo år, både som dansare, musiker och dansledare. Hon har gått dansledarutbildningen för Pia Lamberth 2010 och för Nanni Kloke 2017/2018. De senaste åren har hon varit i cirkeldansens vagga Findhorn i Skottland flera gånger för att spela som musiker på den stora internationella dansfestivalen. Tillsammans med Pia Lamberth, välkänd för dansare i Växjö och runt i landet, har hon i över tjugo år genomfört dansveckor i Sverige, Grekland och Indien.

Uppge fackförbundstillhörighet för att erhålla eventuell rabatt. Här kan du läsa mer om rabatter för fackförbund som Sensus samarbetar medh3>

Arrangemangsnummer: 103042

Ledare

Eva Rosén-Sverdén

Sabine Neumann

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.