Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

Distans

Workshop: Ett annorlunda föräldraskap

Sensus bjuder in till en digital workshop där hjärnkollambassadören Martina Hägerklint berättar om sina erfarenheter av barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Är du ledare som möter dessa barn i din verksamhet eller organisation, är du själv förälder med barn som har NPF eller är du bara nyfiken? Välkommen!

Startdatum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Veckodag

Måndag

Tid

Kl 18:30 - 20:30

Omfattning

1 tillfälle, 2 studietimmar

Plats

På distans

Pris

Se beskrivning

Antal platser kvar

Gott om platser kvar

Ett annorlunda föräldraskap:

Martina låter er ta del av ett annorlunda föräldraskap med massor av tuffa utmaningar, en aldrig sinande ström av möten, ständig oro kring barnen och vad detta gör med en mamma. Sorgen över att föräldraskapet inte blev som jag tänkt mig. Lite fakta om ADHD och autism. Det är hennes förhoppning att ni får med er saker som kan vara bra att veta när man som ledare möter barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

Vem är Martina?

Jag är mamma till två döttrar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (ADHD, autism), återkommande depressioner, ångest, självskadebeteende och suicidala. Ena dottern har flera kortare perioder där hon behövt vara sjukskriven från skolan. Andra dottern blev i årskurs 7 hemmasittare och var detta mer och ibland mindre i nästan sex år innan vi äntligen lyckades få till en fungerande skolgång för henne.

Vad innehåller workshopen?

Utifrån Martinas egna levda erfarenheter, som mamma, fru, med arbete, en oändlig mängd möten och en ständig oro för barnen kommer hon prata om: Vad gör man när ens barn blivit hemmasittare? När barnet mår så dåligt att hen tillbringar dagarna i sängen. När barnet faller ihop i en hög i hallen för ångest av att gå till skolan är så stor. När ångest blir så svår att hantera att barnet skadar sig själv. När ens 12 åring inte orka leva längre? Kunde vi gjort något annorlunda i det tidiga stadiet för att förhindra att hon blev hemmasittare? Vad kunde skolan gjort annorlunda, vad kan vården göra? Vilken betydelse kan en fritidsaktivitet ha för detta barn? Kan en förstående ledare göra skillnad för ett barn/ ungdom som är annorlunda från de flesta jämnåriga?

Ja, det finns tusen frågor och Martina har inte svaren på alla eller någon universal lösning som funkar för alla som mår psykiskt dåligt, alla som blir hemmasittare eller för alla med ADHD och autism. Men hennes erfarenhet kan kanske ge nya tankar och idéer, eller djupare förståelse för familjen som befinner sig i den värsta mardrömmen. En bättre förståelse för barnet som beter sig väldigt annorlunda.

Anmälan och pris

Är du Sensus-ledare deltar du kostnadsfritt. Är du inte Sensus-ledare, betalar du en deltagaravgift på 250 kronor. Om du får förhinder, avanmäl senast två dagar innan, annars måste vi debitera. När du är anmäld kommer du att få en Zoomlänk till Workshoppen.

Mer information om Martina, Hjärnkoll och NPF-diagnoser hittar du via följande länkar:

Martina Hägerklint – Hjärnkoll Skåne (hjarnkollskane.com)

Apple Podcasts: https://podcasts.apple.com/us/podcast/martinas-djupdykningsfika/id1585038312

Spotify: https://open.spotify.com/show/5kVqRjnUqNae65wqoQ8yk0?si=1b6313c3e56b45a0

Google Podcasts: https://podcasts.google.com/feed/aHR0cHM6Ly9mZWVkLnBvZC5zcGFjZS9hdnNuaXR0MDFtYXJ0aW5hc2RqdXBkeWtuaW5nc2Zpa2FzdHJlc3M=

YouTube: https://youtube.com/playlist?list=PL0Jy_co9L9vJPcb89hMiST9LdZNxf9BP0

Arrangemangsnummer: 200913

Ledare

Lotta Korch

Kontaktperson