Hem
Translate this page

Translate this site

Select your language in the dropdown menu below

Distans

Workshop Body Percussion

I den här workshopen får du prova på konceptet body music,, det vill säga att göra musik med kroppen som instrument. Genom att använda händer, fötter och även munnen kommer vi att utforska kroppens möjligheter att skapa svängiga groovar och roliga rytmer. Du får prova allt från grundläggande ljud och rytmer till mer utmanande rytmkombinationer, men du kan alltid hitta din egen nivå genom att skala bort eller lägga till. Vi kommer också att kombinera kroppstrummandet med flerstämmig sång, där du kan välja om du vill koncentrera dig enbart på sången eller utmana dig genom att göra både ock, och kompa din egen sång med body percussion. Workshopen leds av Karin Marmander och Johan Hogenäs.

Startdatum

20 juni 2021

Veckodag

Söndag

Tid

Kl 14:30 - 16:00

Omfattning

1 tillfälle, 1 studietimmar

Plats

På distans

Pris

50 kr

Pedagoger

Johan Hogenäs bildade den sjungande body percussion-kvartetten Body Beatbox 2005 efter ett inspirerande möte med gruppen Barbatuques i Rio de Janeiro 2003. Sedan dess har han träffat hundratals skolklasser som artist och pedagog och turnerat över hela landet. Lärarfortbildningar och undervisning på högre nivå är också en del av hans verksamhet. Johan är utbildad körpedagog och har arbetat mycket med scenisk kör. Han skriver arrangemang för bl.a. Sångensemblen Amanda där han också är medlem. Om somrarna anlitas han som musikcoach inom Göteborgs Kultursommarjobb och ungdomskörledare på Chalmus Musikvecka. Karin Marmander är tillsammans med Johan en av medlemmarna i body percussion-kvartetten Body Beatbox. Förutom att sjunga och trumma på kroppen i både konsert- och workshopform driver Karin sin egen verksamhet Rytmikverkstan där hon håller kurser i rytmik och kör för barn och deras familjer. Förutom firman arbetar Karin deltid på Kulturskolan i Göteborg där hon undervisar i körsång och slagverk. Hon har även hållit workshops och fortbildningar för pedagoger i förskola och skola samt undervisat studenter på högskolenivå. Sedan 2008 är hon körledare för barn och ungdomar på Chalmus Musikvecka - ett sommarläger för körsångare som hålls i slutet av juli varje år.

Anmälan

Swisha din deltagaravgift till A Cappella South Sweden 123 088 2118. Studerande unga (max 24 år) går kostnadsfritt. Vidare info och Zoomlänk till workshopen kommer via mejl när det närmar sig. Här hittar du alla aktiviteter som ingår i Vocal Camp. OBS: Anmälan krävs till varje aktivitet, men ett avgiftstak på 300 kr finns, oavsett hur många aktiviteter du deltar i under Vocal Camp 2021. Det går bra att swisha totalsumman för alla aktiviteter du deltar i.

Vocal Camp Digital Edition

Workshopen ingår i Vocal Camp Digital Edition som pågår 20-24 juni. Veckan innehåller en mängd workshopar, masterclasses och andra aktiviteter med flera högt meriterade och erfarna sångare och pedagoger. Läs mer om och följ Vocal Camp Digital Edition (VCDE) på Facebook

Vocal Camp Digital Edition arrangeras genom ett samarbete mellan A Cappella South Sweden, Kulturrådet, Musik i Blekinge, Region Blekinge, Ronneby kommun, Ronneby musikförening, Sensus studieförbund, Ung i kör och Åryds Sparbanksstiftelse.

Kontaktperson