Distans

Webinarium: Vad är diskriminering?

Vad är diskriminering, vilket stöd kan jag få om jag utsatts och fråga vår jurist på antidiskrimineringsbyrån om diskriminering.

Datum

5 november 2020

Dag

Torsdag

Tid

Kl 16:30 - 18:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Innehåll

  • Visste du att en antidiskrimineringsbyrå - som vi - kan hjälpa dig kostnadsfritt?

En kort grundläggande introduktion om diskriminering där du får veta mer om vad diskriminering är, vem som skyddas, hur skyddet ser ut och vart du kan vända dig. Vi behandlar:

  • Vad innebär diskriminering enligt lagen; vilka är diskrimineringsgrunderna, vilka former av diskriminering finns det, vem är skyddad och vilka områden är skyddade?
  • Vart kan jag vända mig om jag blivit diskriminerad? Hur kan jag få stöd och hos vem?

Därefter har du möjlighet att ställa dina frågor om diskriminering till Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norrs jurist.

Antidiskrimineringsbyrån Stockholm norr är en politiskt fristående antidiskrimineringsbyrå som ger kostnadsfri rådgivning, utbildar och informerar om diskriminering, inkludering och mänskliga rättigheter samt deltar i olika arrangemang för att lyfta frågor kring diskriminering och inkludering. Verksamheten drivs med medel av MUCF.

Program

16.30-16.40: genomgång av program och praktisk information. 16.40-17:30 genomgång av diskriminering och vilket stöd jag kan få om jag utsatts. 17:30-18.00 fråga vår jurist om diskriminering

Plats

På den digitala lärplattformen Zoom via datorn, länk kommer till din e-postadress i bekräftelse på din anmälan.

Pris

Kostnadsfritt

Arrangemangsnummer: 315627

Kontaktperson

Vill du lära dig något nytt?

Spana in våra inspirerande kurser! Eller vill du kanske delta i ett evenemang? Oavsett vad du letar efter så hittar du hela vårt utbud här.