Det går inte längre att anmäla sig till denna cirkel, kurs eller arrangemang.

Sök efter liknande eller meddela ditt intresse!

Bild: Scandinav Bildbyrå

Distans

Webinarium: diskrimineringslagen med tema: samhällsområdet varor, tjänster och bostäder

En grundläggande introduktion om diskriminering där du får veta mer om vad diskriminering är; hur skyddet i den svenska diskrimineringslagstiftningen ser ut och vart du kan vända dig.

Datum

Aktiviteten är påbörjad men vi tar emot efteranmälningar.

Dag

Torsdag

Tid

Kl 17:30 - 19:00

Plats

På distans

Pris

Kostnadsfritt

Innehåll

Vi behandlar:

• Vad innebär diskriminering enligt lagen; vilka är diskrimineringsgrunderna, vilka former av diskriminering finns det, vem är skyddad och vilka områden är skyddade?

• Fördjupning om diskriminering i samhällsområdet varor, tjänster och bostäder.

• Vilken upprättelse en person som har utsatts för diskriminering kan få.

• Möjligheten att få stöd från en antidiskrimineringsbyrå: Visste du att en antidiskrimineringsbyrå (som vi) kan hjälpa dig kostnadsfritt om du har utsatts för diskriminering?

Antidiskrimineringsbyrån Stockholm norr är en politiskt fristående antidiskrimineringsbyrå som ger kostnadsfri rådgivning, utbildar och informerar om diskriminering, inkludering och mänskliga rättigheter samt deltar i olika arrangemang för att lyfta frågor kring diskriminering och inkludering. Verksamheten drivs med medel av MUCF.

Kostnadsfritt men anmälan krävs.

Plats:

På den digitala lärplattformen Zoom via datorn, länk kommer till din e-postadress i bekräftelse på din anmälan. Smartphone eller dator med Internetuppkoppling krävs.

Dina önskemål:

Har du önskemål om vad som skulle kunna göra detta tillfälle tillgängligare för dig – meddela oss det i anmälan eller ring till oss.

#använddinröst

#adbsthlmnorr

Arrangemangsnummer: 300371